Frissen Zalából

2021.11.05. 12:00

Fedett pajta, közösségi kemence is épül tavasszal Gellénházán

Elkezdték a Kossuth utcai járda egy szakaszának felújítását. A település a Belügyminisztérium belterületi utak és járdák rekonstrukciójára kiírt pályázatán nyert 13 és fél millió forintot. A 20 milliós beruházás többi részét az önkormányzat fizeti.

Mozsár Eszter

Jelenleg a terepet készítik elő, a térkövezéssel a hónap végére készülnek el

Fotó: a szerző

A községen átvezető, s egyben nagy forgalmat lebonyolító Kossuth utca járdáját régóta szerették volna rendbe tenni, az infrastruktúra fejlesztése mindig elsődleges a településen – tájékoztatta lapunkat Farkas Imréné polgármester. Legutóbb a Magyar falu programon nyertek 3 millió forintot, így szépült meg az önkormányzat és az Olajbányász körút 2–4. szám előtti járdaszakasz. Most a másik oldalon folytatódik a munka.

Jelenleg a terepet készítik elő, a térkövezéssel a hónap végére készülnek el
Fotó: a szerző

– A járda egy részét tudjuk most felújítani a Kossuth utca 49–51. számú házig. A kivitelezést helyi vállalkozóval oldjuk meg, jelenleg a terepet készítik elő a térkövezéshez, a munkálatokat november végén fejezik be – mondta a polgármester. – A korábbi egy méter helyett 1,3 méter széles járda épül. Célunk, hogy az utca teljes hosszában megszépüljön mindkét oldalon. Ezért az összegért egyelőre ezt a szakaszt újítjuk meg, jövőre pedig további pályázati lehetőségeket keresünk – magyarázta.

Farkas Imréné hozzátette, a közösségi élet is fontos számukra, rendszeresek Gellénházán a falunapok és a kulturális rendezvények. A vidékfejlesztési programban a Göcsej-Zala mente Leader Egyesület működési területére meghirdetett pályázaton közösségi kemence, valamint fedett pajta építésére nyertek 15 millió forintot, és a beruházáshoz az önkormányzat további 3 millió forinttal járul hozzá. A kivitelezés tavasszal kezdődik a kultúrház mögötti parkban. Tervezik a Park utcai és az iskolai játszótér korszerűsítését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában