Frissen Zalából

2021.11.11. 07:00

Ezüsthársfákat ültettek a zalaegerszegi Olajmunkás utcában

A MOL Nyrt. is bekapcsolódott Zalaegerszeg faültetési programjába, és ennek keretében 45 facsemetét ültettek el munkatársai a Zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. szakembereinek segítségével az Olajmunkás utcában.

Jóna István

Enzsöl Ervin, a zalaegerszegi finomító vezetője, Balaicz Zoltán, Császár Péter és Marton Zsombor, a Downstream ügyvezető igazgatója a faültetés helyszínén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ehhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester a program sikeréről beszélt, hiszen a 2019-es kezdete óta összesen 8622 facsemetét telepítettek a város különböző pontjaira. Az eredetileg tervezett ötezer helyett a 2024-es önkormányzati ciklus végéig tízezer fa elültetésével szeretnének hozzájárulni Zalaegerszeg élhetőbbé tételéhez. Az Olajmunkás utcába került ezüsthársfák Erzsébet királyné tiszteletére a Sisi nevet viselik. Elhangzott, hogy a fajta nemesítője, Barabits Elemér gyermekkorában néhány évig az Olajmunkás utcában lakott. Császár Péter, az olajfinomító igazgatója múltidézéssel kezdte beszédét, elmondta, hogy 1952. november 7-én, 69 éve kezdte meg működését a zalai finomító. Hangsúlyozta: a faültetéssel jelezni szeretnék, hogy a MOL Nyrt. a fenntarthatóságot figyelembe véve 2050-re karbonsemlegessé szeretne válni.

Enzsöl Ervin, a zalaegerszegi finomító vezetője, Balaicz Zoltán, Császár Péter és Marton Zsombor, a Downstream ügyvezető igazgatója a faültetés helyszínén
Fotó: Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában