Frissen Zalából

2021.11.23. 15:55

Ennyien vették fel az oltást az akcióhét első napján Lentiben – Azt is mutatjuk, hogyan alakul a járványügyi helyzet

Hétfőtől az oltási akcióhéten a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézetben is regisztráció nélkül fogadják azokat, akik fel akarják venni az első, második vagy harmadik oltásukat.

Korosa Titanilla

Az oltóponton jobbra dr. Kiss Gyula egyeztet az oltás előtt Kiss Judittal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Dr. Fekete Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos kedden elmondta, hogy az oltóponton vasárnapig, reggel 7 órától este 7-ig várják az oltakozókat. Hat oltócsoportot jelöltek ki a szakorvosi rendelőintézetben, minden nap egy-egy csoport végzi az oltást.

Az oltóponton jobbra dr. Kiss Gyula egyeztet az oltás előtt Kiss Judittal
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

-Nagy az érdeklődés a vakcinák iránt iránt, az első napon 542 fő oltása történt meg, kedden délig pedig 200 fő került sorra, de ez a szám folyamatosan nő – közölte dr. Fekete Zoltán. – Ebből 92 volt első körös oltakozó, második körös 4, illetve 446-an a harmadik oltásukat vették fel. Legtöbben a Pfizer-BioNTech vakcináját kérték, ezt követte a Moderna, Sinopharm, a Janssen és az AstraZeneca oltóanyag.

Hozzátette, hogy oltóanyag bőven rendelkezésre áll, amelyikből sok fogyott, abból még rendeltek, de például a hétfő esti rendelés is kedden már rendelkezésre állt. A főorvos az együttműködésért köszönetet mondott a megyei kórháznak és a népegészségügyi szolgálatnak. Az oltásra váróktól pedig türelmet kért, mert előfordul, hogy egyszerre többen is összegyűlnek, de a kollégák mindent megtesznek azért, hogy rugalmasan és gyorsan bonyolódjon az oltakozás. Jelezte továbbá, hogy a torlódás elkerülése végett a hét második felének napjait is választhatják az oltakozók, hiszen oltóanyag akkor is rendelkezésre áll.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az aktuális, helyi járványügyi helyzetről pedig Horváth László polgármester számolt be.

-Érződik a pandémia hatása az önkormányzat több intézményében is – kezdte a város vezetője. – Óvatosságból a Polgármesteri Hivatalban már kötelező a maszkviselés, illetve az ügyfélfogadás rendje is visszaállt a vírushelyzet alatti időszakra, azaz csak indokolt esetben van személyes ügyfélfogadás. Arra kérjük a lakosságot, hogy telefonon, vagy online intézzék ügyeiket. Ami miatt aggódunk, hogy a gyermekétkeztetésben a konyhákon ne legyen fennakadás, de előfordult néhány megbetegedés, ezért például az éthordós étkezésre néhány helyen jelenleg nincs lehetőség. Ami a járványügyi adatokat illeti: az elmúlt héten kedden 38 elkülönített és 87 megfigyelt volt a városban, szerdán 45-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma és 102 volt a megfigyelt. Csütörtökön 54 és 108 volt a két szám, pénteken pedig eddig a legmagasabb, a 47 fertőzött mellett 134-en álltak járványügyi megfigyelés alatt. Mára, keddre normalizálódott a helyzet, a fertőzöttek száma 19-re, a megfigyelteké pedig 87-re csökkent. Reméljük ez a tendencia megmarad. A továbbiakban is arra kérünk mindenkit, hogy tartsák be a távolságtartásra, maszkviselésre, higiéniára vonatkozó előírásokat.

Horváth László hozzátette, hogy a város önkormányzata nem rendelt el kötelező oltakozást dolgozóinak, az átoltottság összességében 90 százalék fölötti az önkormányzat intézményeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában