Frissen Zalából

2021.11.12. 20:00

Civil szervezeteket ismertek el Zalaegerszegen

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ stílusosan egy szociális területen működő civil szervezet, a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület egyik központi helyén, az Életfa műhelyben tartotta a szociális munka napjához kapcsolódó ünnepségét. A szervezet három egyesület munkáját ismerte el díszoklevéllel és ajándékcsomaggal.

Jóna István

Lukács Gyuláné, Choma Balázs, Bognárné Bengő Hajnalka, Horváth Rita, Pintér Antal, Lenk Imréné, a díjazott civil szervezetek képviselői Fotó: Pezzetta Umberto

- Világszerte több mint hetven országban ünneplik a szociális munka napját, egy felmérés szerint hazánkban az aktív civil szervezeteknek a kilenc százaléka tevékenykedik a szociális területen – mondta el felvezetőjében Horváth Rita, a szervezet irodavezetője. Hozzátette, hogy három évvel ezelőtt azért kezdték el megünnepelni a szociális munka napját, hogy a civil szervezetekre is felhívják a figyelmet, mert véleményük szerint nem volt elég hangsúlyos a szociális területen dolgozókkal párhuzamosan működő és dolgozó civilek kiemelése.

Magyarországon az állam által finanszírozott szociális intézmények nagyon komoly munkát végeznek, de ezt a feladatot sokszor a civil szervezetekkel való együttműködés nélkül nehezen tudnák elvégezni és minden szegmensét lefedni. A szociális tevékenységet folytató civilek értékes és hiánypótló munkát végeznek országszerte. Az ünnepségen három, szociális munkával foglalkozó civil szervezetet köszöntöttek. A Zala Megyei Civil Központ munkatársa, Salamonné Süle Marianna foglalta össze az egyesületek tevékenységét.

 

Lukács Gyuláné, Choma Balázs, Bognárné Bengő Hajnalka, Horváth Rita, Pintér Antal, Lenk Imréné, a díjazott civil szervezetek képviselői Fotó: Pezzetta Umberto

Elsőként a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének alelnöke, Choma Balázs és irodavezetője, Lukács Gyuláné vette át szervezetük képviseletében az elismerést. A zalalövői székhelyű Gondoskodás Alapítvány nevében Lenk Imréné egyesületi tag és Pintér Antal kuratóriumi titkár, míg a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesülettől Bognárné Bengő Hajnalka vette át az oklevelet és az ajándékcsomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában