Frissen Zalából

2021.11.13. 15:30

Betekinthettek a modern gyárakba Nagykanizsán

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az idén ötödik alkalommal rendezte meg a Modern Gyárak Éjszakája elnevezésű programot pénteken, melyhez a városból egyedül a Ferzol Metál Kft. csatlakozott.

Benedek Bálint

Csapó Zoltán gyárigazgató és Cseresnyés Péter államtitkár a sajtótájékoztatón Fotó: Gergely Szilárd

A jelentős esemény alkalmából a cég ipari parkban található telephelyén Cseresnyés Péter államtitkár és Csapó Zoltán, a vállalat gyárigazgatója tartott sajtótájékoztatót. Csapó Zoltán kiemelte: a minőségi finomlemez-megmunkálás a fő profiljuk. Ehhez képzett szakemberekre, illetve fejlesztésre van szükségük, ezért fontos a rendezvény, hogy behozzák az utcáról az embereket, akik betekinthetnek egy modern gyár mindennapjaiba.

Az elmúlt két évben lecserélték a régi gépeiket, új technológiát telepítettek, és bővítették a dolgozóik létszámát. Szeretnének a jövőben automatizálni és egyre több modern technológiával felvértezni a céget.

Csapó Zoltán gyárigazgató és Cseresnyés Péter államtitkár a sajtótájékoztatón
Fotó: Gergely Szilárd

- Az ITM azért indította útjára a Modern Gyárak Éjszakája programot, hogy minőségi munkaerőhöz jussanak a cégek – fogalmazott Cseresnyés Péter. – A vállalati tevékenységet bemutató programsorozat könnyen elérhető, közvetlen lehetőséget teremt a vállalkozók és a széles nagyközönség számára, hogy megtapasztalhassák azt, milyen példaértékű vállalatok működnek az országban. A szakmaválasztás előtt álló fiatal, akár a szülőkkel együtt láthat egy modern gyárat működés közben, s élőben valós képet kaphat a biztonságos körülményekről. A mai magyar ipar olyan munkahelyeket kínál, ami jó egzisztenciát is ad a dolgozóinak – fogalmazott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában