Frissen Zalából

2021.11.23. 14:00

A vásárcsarnokban felhívják a figyelmet a maszkviselésre, s az oltás iránt is sokan érdeklődnek Nagykanizsán

A vásárcsarnokban minden lehetséges módon igyekeznek felhívni a vásárlók figyelmét a kötelező maszkhasználatra, a kórházban pedig óriási az érdeklődés az oltás iránt. Ezt tapasztaltuk Nagykanizsán.

Horváth-Balogh Attila

Molnár Béláné és Varga Tibor a vásárcsarnokban – tartják magukat az előírásokhoz Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

- Még csak két napja vezették be újra a kötelező maszkhasználatot, ezért nem csoda, hogy vannak, akik megfeledkeznek róla – mondta kérdésünkre hétfőn Radics Balázs, a nagykanizsai Csarnok Üzletház piacfelügyelője. – Ezzel együtt úgy érzékeljük, hogy kezd erősödni a maszkhasználati elköteleződés a vásárcsarnokban a vásárlók részéről, hiszen az árusok és a kereskedők, eladók az előírásoknak már a bevezetés első napjától megfelelnek. Az üzemeltetés részéről mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a figyelmet felhívjuk a maszkviselési kötelezettségre: a bejáratoknál tábla figyelmeztet erre, és hangosbemondón keresztül is informáljuk az embereket.

Az egyik árus, a jankapusztai Molnár Béláné azt mondta: ő nem kényszerből fogadja el a rendelkezést, hanem azért, mert tavasszal ő is átélte a koronavírus- fertőzést.

Molnár Béláné és Varga Tibor a vásárcsarnokban – tartják magukat az előírásokhoz Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

- Elég durva betegségről van szó, ezért ha valamit hozzáteszünk a maszkviseléssel a megelőzéshez, akkor én támogatom – jelentette ki. – Aki nem éli át, annak fogalma sincs a Covidról. Nekem azóta is fájnak az ízületeim, a derekam, a térdem, gyakran felébredek emiatt éjszaka, és azóta fáradékonyabb vagyok. Nem kívánom senkinek és nem akarom újra átélni a betegséget, ezért kérem a harmadik oltást, és használom a maszkot – nem csak ott, ahol kötelező. Egy kereskedő arról számolt be: tudja, hogy sok a felelőtlen ember, aki pozitív teszteredményel, fertőzötten jön vásárolni, és terjeszti a betegséget. Ez fokozott óvatosságra int mindenkit.

A kórházban több mint 3000 oltás beadását tervezik a héten

A maszkviselés a járvány elleni küzdelemnek csupán egy eleme, sokkal fontosabb a védőoltás felvétele. Ebben tudnak segíteni az oltópontokon, például a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban, ahol tegnap rengetegen várakoztak a vakcinára. A kórház dolgozói rendkívüli agilitással és nagy hozzáértéssel végzik a dolgukat, szépen telnek az előjegyzési időpontok, és sokan érkeznek olyanok is, akik regisztráció nélkül veszik fel első, második vagy harmadik oltásukat. A Kanizsai Dorottya Kórház négy oltóhelyén az oltási kampányhét keretében több mint 3000 vakcina beadását tervezik.

Az érkező oltakozók többségében kulturáltan várják, hogy sorra kerüljenek, a lebonyolításban a kórházi dolgozókat a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában