Pannonia Reflections

2021.11.18. 17:00

A térség egyik legjelentősebb fotópályázata indul

Nyolcadik alkalommal hirdették meg a kelet-közép-európai térség egyik legjelentősebb fotóművészeti pályázatát, a szlovén rendezésű Pannonia Reflections nemzetközi versenyt.

Gyuricza Ferenc

A Fotografska Zveza Slovenije és a Fotografsko Drustvo Pannonia viadala nemcsak a résztvevők száma, illetve az alkotások magas szakmai színvonala miatt kiemelt program, hanem azért is, mert két rangos nemzetközi szervezet, a FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) és a PSA (Amerikai Fotós Szövetség) is támogatja. A pályázatra a világ számos országából rendszerint több ezer kép érkezik, a díjra érdemeseket pedig szakmai zsűri választja ki.

A feladatra idén a szlovén Matjaz Catert, a szerb Borislav Milanovicot, valamint a horvát Nenad Marticot kérték fel. Az alkotásokat ezúttal is öt kategóriában várják – a szabadon választott témájú színes, illetve monokróm képek mellett az „Építészet”, a „Táj”, valamint a már bevált „Víz” a megjelölt témakör.

A képeket december 5-ig várják, a zsűri december 17. és 19. között dolgozik, majd december 26-án értesítik azon fotográfusokat, akiket díjban részesítenek, vagy művüket kiállításra alkalmasnak ítélik. A legjobb fotókból – várhatóan mintegy 100-120 képből – a tervek szerint 2022. február 4-én eredményhirdetéssel és díjkiosztóval egybekötött kiállítás nyílik a Pannonia Reflections házigazdájának tekintett lendvai Galéria és Múzeum termeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában