Frissen Zalából

2021.11.17. 14:48

A koraszülöttek világnapja alkalmából tartottak beszélgetést Zalaegerszegen

A kirakat lila fényfüzére és a járda melletti lila zászlócskák jelzik, hogy jó helyen járunk. A „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal karöltve információs, beszélgetős napot szervezett a koraszülöttek világnapja alkalmából november 17-én, szerdán.

Mozsár Eszter

A koraszülöttek világnapján az Életfa Műhelyben találkoztak az érintett családok. Balról jobbra Sebestyén Bence fitoterapeuta, Bognárné Bengő Hajnalka egyesületi elnök, Vargáné Szabó Ramóna és karjában a négyhónapos Mia, valamint Nagy Zsófia.

Nagy Zsófia pocakjában több hónapos baba cseperedik, az édesanyja mindenképpen reménykedik a második gyermek komplikációmentes érkezésében. Első gyermeke hároméves, 970 grammal a 28. hétre érkezett. Vargáné Szabó Ramóna karjában békésen szunyókál a 4 hónapos Mia, aki a 30. héten 1200 grammal született. Korababa, csakúgy, mint ötéves Ármin bátyja, aki a 33. héten 1480 grammal jött világra. Az anyukák sok segítséget kaptak az egyesülettől, a szervezet nem mellesleg jó kapcsolatot ápol a megyei kórház gyermekosztályának PIC részlegével.

Szabó Andrásné Reni, Bognárné Bengő Hajnalka, Vargáné Szabó Ramóna és karjában Mia, valamint Sebestyén Bence

- A kampány célja, hogy beszéljünk a témáról, ugyanis odafigyelő, szakszerű segítségre van szükségük a kora anyukáknak, családoknak – tájékoztatott Bognárné Bengő Hajnalka, a 2010 óta működő egyesület vezetője. – Legfontosabb feladatunk, hogy már lehetőség szerint a születésnél ott legyünk és segítsünk. Az érzelmi és mentális támogatás mellett a szociális támogatásokról, gyakorlati tudnivalókról informáljuk őket. A krízissel, traumával induló szülés sok-sok éven át elkíséri az anyaságot, ám örömmel látjuk, hogy egyre több anyuka vállal további gyermeket, s a kezdeti önvád, önértékelési válság elmúlik, átalakul.

A koraszülöttek világnapján az Életfa Műhelyben találkoztak az érintett családok. Balról jobbra Sebestyén Bence fitoterapeuta, Bognárné Bengő Hajnalka egyesületi elnök, Vargáné Szabó Ramóna és karjában a négyhónapos Mia, valamint Nagy Zsófia.

A családias találkozón Szabó Andrásné Reni az aromaterápia jótékony hatásairól szólt, míg Sebestyén Bence fitoterapeuta a gyermekkorban adható teákról, gyógynövényekről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában