Frissen Zalából

2021.11.25. 10:49

A homokkomáromi Bodó Tamás ismét gyűjtést indított a Kárpátalján élő szegények megsegítésére

Ahogy most már évek óta, a homokkomáromi Bodó Tamás gyertyaöntő mester ismét gyűjtést indított a Kárpátalján élő szegények megsegítése érdekében.

Horváth-Balogh Attila

Kárpátalja egyes részein elképzelhetetlenül nagy a szegénység

Fotó: Bodó Tamás

Bodó Tamás 2015-ben járt először a beregszászi járásban és vitt az ott élőknek adományokat, s azóta minden évben megtette ezt – kivéve 2020-at, amikor a pandémiás korlátozások miatt teljesen le kellett mondania a kiutazásról. Ottani nagyon jó barátja, a pedagógus Bárdos Péter méri fel minden évben, hogy a Beregszászon és a térségben élő szegény sorsú embereknek éppen mire van nagyobb szükségük. Ez azért fontos, mert egyrészt ehhez igazítják a gyűjtést, illetve a pénzfelajánlásokból olyan dolgokat vásárolnak, amiket valóban tudnak használni a rászorulók. Jelen állás szerint Ukrajnában most a tűzifa a legkurrensebb cikk, amihez ott 12.000 Ft/m3 áron lehet hozzájutni. A pénzadományokból például éppen tűzifát vásárolnának kint – mint azt jelezte, mindig a legjobb árat igyekeznek kialkudni az ottani fakereskedőkkel, hogy az összegyűlt pénzből minél többet tudjanak vásárolni. Ezen kívül tartós élelmiszert, édességet, tisztálkodási szereket, valamint néhány kerékpárt, sporteszközt is szívesen fogad Bodó Tamás, ami elfér az autójában. Tervei szerint december 17-én indul útnak a szállítmánnyal, addig bármilyen adománnyal munkahelyén, a nagykanizsai piarista iskola portáján lehet keresni – ha ő éppen nincs ott, minden nyugodtan átadható a kollégájának.

Kárpátalja egyes részein elképzelhetetlenül nagy a szegénység

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában