Frissen Zalából

2021.11.03. 18:00

A hatalom nem a bűnös kezében van – A hévízi istentiszteletről

„Ma is arra kér bennünket az Úr, hogy menjünk és mondjuk el az embereknek, hogy ő él és itt van velünk” – fogalmazott az újboros úrvacsorát megelőző vasárnapi istentiszteleten Péntekné Vizkelety Márta hévízi lelkipásztor.

Péter B. Árpád

Péntekné Vizkelety Márta arról is beszélt: mindenkiben az Úr munkálkodik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Ahogyan a lelkész mondta: a kérdés az, vajon tudjuk-e hirdetni ma is a feltámadás drága evangéliumát.

- Megint egy olyan időszakban vagyunk, amelyben nagy szüksége van minden embernek a hitben való megerősödésre, az Úr Jézus Krisztusra – hangsúlyozta Péntekné Vizkelety Márta. – Ő nem hagy el bennünket, velünk van, s azt kéri mindenkitől: ne féljen és forduljon hozzá.

A lelkipásztor arról is beszélt, a világ, amelyben élünk, azt szeretné velünk elhitetni, hogy nem az Úr kezében van a hatalom, hanem a bűnös, gyarló emberében. És pontosan ezért van ennyi félelem a szívekben, hiszen már az óvodában is azt látjuk: egyik gyermek uralkodni akar a másikon, és ez folytatódik az iskolában s a munkahelyeken is, tette hozzá, leszögezve: sajnos, a családokban is látunk arra példát, hogy egyik a másikat irányítani, vezetni akarja, hatalmaskodni szeretne felette. Ez pedig félelemmel tölti el a szívünket, tette hozzá Péntekné Vizkelety Márta.

Péntekné Vizkelety Márta arról is beszélt: mindenkiben az Úr munkálkodik
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

- Ám az Úr Jézus Krisztus nekünk, mai tanítványoknak is azt mondja, nem a bűnös ember kezében van a hatalom, hanem az övében. És ez mindannyiunk számára nagy vigasztalás és öröm, mert Jézus annyira szerette az embert, hogy odaáldozta érte az életét azért, hogy megváltson bennünket a bűneinktől, s így kegyelmet találjunk Istennél, hogy legyen számunkra üdvösség és örök élet. A hatalom tehát az Úr Jézus Krisztus kezében van, ő a mennynek és a földnek, a világmindenségnek és így a mi életünknek is az ura.

A lelkipásztor szólt az 504 évvel ezelőtti reformációról is, amelynek célja az volt, hogy visszavezessék az embereket Jézus Krisztushoz és a Biblia tanítását állítsák a középpontba.

- Ma nekünk szól az ige arra bátorítva, hogy legyünk az Úr hiteles tanúi – fogalmazott a lelkész -, és így menjünk az emberekhez, hirdessük az evangéliumot, amihez Istentől minden segítséget megkapunk. Ezért volt a reformáció is: hogy igazul, hittel telve, Krisztushoz megtérve tudjuk elmondani az embereknek az evangélium jó hírét.

Péntekné Vizkelety Márta leszögezte: hálát kell adnunk a reformációért, amely ma is napról napra erősíti, újítja az anyaszentegyházat, s nemcsak a reformátust, hanem az evangélikust, a baptistát és a katolikust is, mert mindegyikben az Úr munkálkodik, vezeti és erősíti, mivel azt szeretné, hogy minden ember megtérjen Krisztushoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában