Frissen Zalából

2021.10.01. 07:00

Zalaegerszegen zajlik az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő intézmények tanévnyitó konferenciája

Az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) 21 éve segíti a középiskolába készülő diákokat. Ennek révén lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek olyan középiskolákban, kollégiumokban tanuljanak, ahol fontos a felsőoktatási tanulmányokra való eredményes felkészítés.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön Ifj. Horváth Károly népzenész és tanítványai: Keresztes Hanna, Keresztes Janka, Keresztes Gergő, Gyenese Zsófia és József Ádám.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A program intézményeinek egyesülete a XXI. tanévnyitó konferenciát tegnap tartotta a hangversenyteremben, hiszen ezúttal az országos programban kezdetektől részt vevő Zrínyi-gimnázium volt a házigazda.

Képünkön Ifj. Horváth Károly népzenész és tanítványai: Keresztes Hanna, Keresztes Janka, Keresztes Gergő, Gyenese Zsófia és József Ádám.
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A program jelentőségére, a zalaegerszegi lehetőségekre hívták fel a figyelmet a tanácskozást köszöntő szónokok, Balaicz Zoltán, a város polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő és Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója. Schne­ider János, a Zrínyi-gimnázium igazgatója Keresztury Dezső gondolataival nyitotta meg az „aranyos diákok” támogatásával foglalkozó konferenciát. Tóth Tamás, az AJTP intézményei egyesülete elnöke lapunknak is elmondta, évente körülbelül 5000 diák részese a tehetséggondozás ezen formájának. Jelenleg 21 intézménypár (középiskola és kollégium) vesz részt a programban.

A plenáris ülés keretében az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, Kisfaludy László, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, dr. Csapó Benő, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke, valamint dr. Balogh László tartott előadást.

Ma a Zrínyi-gimnáziumban folytatódik a köznevelési konferencia. Az egyetemi és középiskolai tanárok referátumaiban szóba kerül a tankönyvek tartalomfejlesztése, a tanulásmódszertan, a kerettantervek készítése. Szombaton összegző beszámolók és intézményvezetői tanácskozás, majd a Zrínyi-gimnázium munkájának bemutatása zárja a szakmai tanácskozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában