Frissen Zalából

2021.10.07. 07:00

Ünnepségen köszöntötték a zalakarosi szépkorúakat

Idősek napi ünnepséget tartott az önkormányzat és a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár szombaton a Karos Korzó rendezvénytermében.

Benedek Bálint

Az időseket ünnepelték a látogatóközpontban Fotó: ZH

Novák Ferenc polgármester a településen élő 65 év feletti, védettségi igazolvánnyal rendelkező szépkorúakat köszöntötte. Beszédében elmondta: Zalakaros lélekszáma 2718 fő, a város az elmúlt évtizedekben megduplázta lakóinak számát, ezt nagyon kevés település mondhatja el magáról hazánkban.

– Rendeletet alkottunk a szépkorúak egyszeri támogatásáról – folytatta Novák Ferenc. – Ennek célja, hogy az idős lakosság iránti tisztelet és megbecsülés jeleként olyan egyszeri támogatást nyújtson a város, amellyel hozzájárul a mindennapi élettel járó kiadások csökkentéséhez, a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megőrzéséhez. Ez minden szépkorúra vonatkozik, akinek bejelentett és életvitelszerű lakóhelye a tárgy­év október 1-jén Zalakaroson van.

A városvezető hozzátette: manapság nem egyszerűek a hétköznapok, küzdeni a járvánnyal, a betegséggel, a magánnyal vagy a szorongással. Látszólag szélmalomharc ez, de nem szabad feladni. A jövőben is igyekeznek minden lehetőségükkel segíteni a szépkorúak életét és szebbé tenni a várost, ígérte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában