Frissen Zalából

2021.10.16. 07:00

Új CT-berendezést kap a Kanizsai Dorottya Kórház

Vadonatúj, a kor technológiai színvonalának megfelelő CT-berendezést kap hamarosan a Kanizsai Dorottya Kórház – jelentette be tegnap Cseresnyés Péter.

Pásztor András

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett: az elmúlt évtizedben mintegy 7 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a kórházban: ennek egy része az épületek felújításával, fejlesztésével volt összefüggésben, a többi pedig eszközbeszerzést jelentett.

Cseresnyés Péter és dr. Brünner Szilveszter, a kanizsai kórház főigazgatója az intézmény bejáratánál Fotó: Pásztor András / Zalai Hírlap

– A kanizsai kórház 2009-ben vette a mostani CT-berendezést, mely annak idején modern eszköznek számított – mondta Cseresnyés Péter.

A kanizsai kórház CT-berendezése mára elhasználódott és gyakori meghibásodásai miatt a diagnosztika is késedelmet szenvedett.

– A kórház vezetése a fentiek miatt kérelemmel fordult az EMMI-hez, új CT-berendezést igényelve – folytatta Cseresnyés Péter. – A minisztérium pedig támogatta az igényt, így rövidesen új, a mai kor technológiai követelményeinek megfelelő eszköz kerül az intézménybe.

Információink szerint a diagnosztikai eszköz beszerzése már folyamatban van, így az év végére akár meg is érkezhet a CT-berendezés. A közel 200 millió forintos eszközről annyi tudható, hogy 128 szeletes képfelbontást képes készíteni, mely jelentősen segíti a szakorvosok munkáját. Az új eszköz munkába állításával egyértelműen javul a betegellátás színvonala és minimálisra csökkenthető a várólista is Nagykanizsán.

Ezek is érdekelhetik