Frissen Zalából

2021.10.04. 07:00

Szüreti mulatságot tartottak Palinban

A palini városrészben nem hagyják feledésbe merülni a szüreti felvonulás szép hagyományát, ezért szombaton több baráti társaság, nótaklub, néptánccsoport és a fúvószenekar tagjai is ünnepelve járták végig az utcákat.

Benedek Bálint

A hintón hátul Balogh László és Cseresnyés Péter utazik Fotó: Gergely Szilárd

A résztvevőket az eseményt szervező Palini Sport- és Kulturális Egyesület elnöke, Kuti László köszöntötte. Beszédében kiemelte: a városrész számára rendkívül fontos a szüreti felvonulás, hiszen a közeli Förhénc-hegyen sokan foglalkoznak szőlőtermesztéssel, néhányan bort is készítenek.

Az útvonal ezért a hegyhátat is érintette, ahol a borosgazdák finom nedűkkel várták a vidám társaságokat, hogy koccintsanak a jövő évi jó borokra. A koronavírus-járvány miatti korlátozások után különösen jólesett mindenkinek a közösségi összejövetel.

A hintón hátul Balogh László és Cseresnyés Péter utazik Fotó: Gergely Szilárd

- Valóban sokat jelent az embereknek, hogy újra vidám arcokat láthatnak, egyfajta reménysugárt ad a népi tradíciók ápolása – fűzte hozzá megnyitó beszédében Cseresnyés Péter államtitkár. – A közösségek ünnepe a szüreti felvonulás, mely országszerte nagy népszerűségnek örvend.

A paliniak ebben az élen járnak, a kitartó és lelkes szervező csapatukkal 2009 óta megtartják. Balogh László polgármester is az összefogás erejét emelte ki köszöntőjében, szerinte a szüret közösségi élmény, mely a nehéz időszakokon is átvezeti az embereket. A városrész önkormányzati képviselője, Gábris Jácint kiemelte: büszke a paliniakra, akik mindig jól megszervezik a mulatságot, örök élményt nyújtanak a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában