Frissen Zalából

2021.10.20. 17:00

Szíjártóházán és Zalaszombatfán is felújított utat avattak

Szerdán mindkét hetési településen felújított utat avattak. A munkálatok a Magyar Falu Programban elnyert támogatásból végezték el.

Korosa Titanilla

Zalaszombatfán a Petőfi út újult meg. b-j Hellerné Antal Zsanett jegyző, Soós László önkormányzati képviselő, Furján Gyula alpolgármester, Kulcsár Béla a kivitelező Vasi Aszfalt-Gép Kft. ügyvezetője, Szabó Zoltán polgármester és Vigh László

Szíjártóházán mintegy 350 méter, Zalaszombatfán pedig 160 m hosszban tettek rendbe egy-egy útszakaszt.

Az alig 30 fős Szíjártóházán Bán Lajos polgármester elmondta, hogy a 8 millió forint támogatásból elvégezték a József Attila út aszfaltozását és az útpadka helyreállítását. Korábban a temetői utat már felújították, és szeretnék, hogy a falu harmadik, önkormányzati kezelésű útja is sorra kerülne. Az utak mellett végeztek munkálatokat a faluházban, ahol burkolatot cseréltek, kibővítették a konyhát, parkolót építettek, további tervük pedig egy mosókonyha kialakítása.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos az eseményen elmondta, hogy a Magyar Falu Programból minden településre igyekeznek forrást juttatni, melyből fejleszteni tudnak a helyiek utakat, járdákat, közintézményeket. Ezt a folyamatot kívánják folytatni és bízik benne, hogy Szijártóházán is megvalósulhatnak a jövőbeni tervek.

A faluház előtt elvezető út újult meg Szijártóházán b-j Szegő Jánosné alpolgármester, Kerpács Gyuláné önkormányzati képviselő, Tiszai Norbert, a kivitelező Zalaroad Kft. ügyvezetője, Bán Lajos és Vigh László

Zalaszombatfán a Petőfi út újult meg. A településen ez volt a harmadik fejlesztés, melyhez a Magyar Falu Program egy-egy kiírása nyújtott támogatást.

-Korábban eszközfejlesztésre nyertünk 3,5 millió, útfelújításra 10 millió forintot, illetve legutóbb 7,5 millió forintot, melyből a turistaháznál végzünk felújítást, ezen belül vizesblokkot alakítunk ki, megújul az elektromos hálózat és a fűtésrendszer, de további fejlesztéseket is szeretnénk, melyekkel még komfortosabbá válna az épület – sorolta a támogatásokat és a terveket Szabó Zoltán polgármester. – Az önkormányzatnak ez az intézmény az egyetlen bevételi forrása. Évente közel 300 vendéget fogadunk, főként családokat, csoportokat, de vannak átutazó vendégek is.

Szabó Zoltán arról is beszélt, hogy a szennyvíz-elvezetésre szeretnének megoldást találni a közeljövőben, mert a falu nem rendelkezik kiépített hálózattal. Továbbá elmondta, hogy eladó lakóház nincs a faluban, ezért azt tervezik, hogy önkormányzati telkeket értékesítenének, hogy beköltözőkkel emelkedjen a lakosság száma az elöregedő kistelepülésen.

Zalaszombatfán a Petőfi út újult meg. b-j Hellerné Antal Zsanett jegyző, Soós László önkormányzati képviselő, Furján Gyula alpolgármester, Kulcsár Béla a kivitelező Vasi Aszfalt-Gép Kft. ügyvezetője, Szabó Zoltán polgármester és Vigh László

Az útavatón jelen volt Vigh László is. A politikus elmondta, hogy a Magyar Falu Program nyújtotta támogatások célja az is, hogy a falvak ne néptelenedjenek el és élhetők legyenek. Közölte, hogy bízik abban, hogy a következő 7 éves európai uniós ciklusban minden településen, ahol még nincs, kiépítésre kerül a szennyvíz-elvezetési rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában