Frissen Zalából

2021.10.21. 10:00

Szép arcát mutatta az ősz a pálfiszegi szüreten

Az őszi időjárás szép napos arcával örvendeztette meg a település lakosságát a közelmúltban tartott szüreti felvonuláson.

ZH

A falu lakóit a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes szórakoztatta Fotó: ZH

A falu életében ez a megmozdulás komoly hagyományokkal bír, hiszen évről évre megrendezik, s az egyik olyan program, amelyre a legnagyobb igény mutatkozik. A lakosság mintegy nyolcvan százalékát megmozgató felvonulás a helyi szokásokat követve zajlott. A polgármesteri köszöntőt követően a kisbíró kihirdette az éves történéseket, majd hangos nótaszóval útjára indult a felvonuló menet. A díszes, zömében népviseletbe öltözött, jókedvű társaságot a falu lakói otthonaik elé kiállva borral, pogácsával, mindenféle finomsággal kínálták.

A falu lakóit a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes szórakoztatta
Fotó: ZH

A megállópontokon és a faluházban a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes tagjai szórakoztatták a közönséget. Nemcsak néptánctudását mutatta be az együttes, hanem ének-, versmondó, színjátszó tehetségét is. A vidám hangulatú nap vacsorával és szabadtéri mulatozással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában