Frissen Zalából

2021.10.20. 07:00

Szakmai nap és jubileum – Születésnapi rendezvényt szerveztek Zalaegerszegen

Öt évvel ezelőtt Paulovits Lajos és felesége, Paulovits-Tófeji Csilla hozta létre a Babu Házigondozási Szolgálatot, mely jubileum apropóján szakmai napot szerveztek a Keresztury VMK-ban a minap.

Jóna István

Paulovits Lajos és felesége, Paulovits-Tófeji Csilla szervezte a születésnapi rendezvényt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

– Számos családban van tartósan beteg családtag, aki állandó felügyeletet igényel. Az időskorral járó demencia, továbbá a különböző krónikus betegségek miatt az érintett betegek a kórházi ellátáson túl otthoni ápolásra szorulnak. Általában az egyik családtag, feladva munkáját, otthon marad ápolni, és a hozzátartozókra is több feladat hárul. Az itt felmerülő többletfeladatot tudjuk mi átvállalni és segíteni a családokat – foglalta össze a szolgálat tevékenységét Paulovits Lajos. A születésnapi szakmai napot, amely egyben az idősek hónapjához is kapcsolódott, Gecse Péter alpolgármester nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket, majd sok sikert kívánt a nemes hivatás folytatásához.

Paulovits Lajos és felesége, Paulovits-Tófeji Csilla szervezte a születésnapi
rendezvényt
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A programban előadást tartottak a szakszerű sebkezelésről, bemutattak egy új segélyhívó rendszert, valamint Hári Bettina pszichológus beszélt a Covid-járvány idős emberekre gyakorolt hatásairól, a magányról és az elszigetelődésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában