Frissen Zalából

2021.10.01. 16:05

Programsorozat kezdődött az idősek hónapja alkalmából Lentiben

Pénteken a városi művelődési központban megtartott ünnepséggel, műsorral és ismeretterjesztő előadásokkal programsorozat kezdődött a Civil Nyugdíjas Klub szervezésében az idősek hónapja alkalmából.

Korosa Titanilla

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az ünnepséget megelőzően egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztethettek el a rendezvényre érkezők, majd ezt követően Fövényesi Jánosné, a városi idősügyi tanács vezetője és Császár Dezső, a szervező nyugdíjas klub elnöke köszöntötték a megjelenteket. A műsorban a Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói léptek fel zenés és táncos előadással, valamint verset szavalt Tóth Sándorné, az iskola igazgatója. Ezután Horváth László polgármester mondott beszédet és emlékezett meg az idősek világnapjáról.

Az egészségügyi szűrővizsgálatok közt a vércukor szintet is ellenőriztehették. Balról Sabján sándor, jobbra Bazsika Katalin
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

-Mikor az idősekről beszélünk ki kell emelni azt, hogy minden munka, eredmény, ami megvalósult a városban, a megyében és az országban, azt az elődök eredményeire építve folytatjuk tovább. Életünk akkor tekinthető értékesnek, ha saját utódainknak is értékes világot és példát tudunk adni – fogalmazott Horváth László. – Honnan is meríthetnénk máshonnan erőt, hitet és tapasztalatot ehhez, mint az elődeinktől. Sokat segítenek nekünk tapasztalataik átadásával, bölcsességükkel. Akik itt ülnek jól tudják, hogy az idős kor egy fontos életszakasz, ajándék annak aki megéri és megéli lényeget. A lényeg pedig, hogy az kerüljön előtérbe, ami számít és nem a látszat.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A délután folyamán előadás hangzott el a fizikai aktivitás időskori fontosságáról, a biztonságos internetezésről, illetve közös torna is szerepelt a programban.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat keretében gyalogos és kerékpártúrát szerveznek a helyi időseknek, Gubinecz Ákos népdaléneke tart zenei ismeretterjesztő előadást, valamint Kovács Zoltán fotós mutatja be a nyugdíjasoknak a Kerka-völgyének kápolnáit, templomait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában