Frissen Zalából

2021.10.05. 11:30

Október az idősek hónapja: Gyalogos és kerékpáros túra is szerepel Lenti programjai között

A napokban, a városi művelődési központban megtartott ünnepséggel programsorozat kezdődött a településen a Civil Nyugdíjas Klub szervezésében, az idősek hónapja alkalmából.

Korosa Titanilla

Az egészségügyi mérések keretében lehetőség volt a vércukorszint ellenőrzésére. Sabján Sándor esetében Bazsika Katalin végezte el a vizsgálatot Fotó: Korosa Titanilla

A helyszínen, még a köszöntőket és az előadásokat megelőzően egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztethettek el a rendezvényre érkezők, majd ezt követően Fövényesi Jánosné, a városi idősügyi tanács vezetője és Császár Dezső, a szervező nyugdíjasklub elnöke köszöntötte a megjelenteket. A műsorban a Lenti Arany János Általános Iskola és a Lenti Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola tanulói léptek fel zenés-táncos előadással, valamint verset szavalt Tóth Sándorné, az iskola igazgatója. Ezután Horváth László polgármester mondott beszédet és emlékezett meg az idősek világnapjáról.

Az egészségügyi mérések keretében lehetőség volt a vércukorszint ellenőrzésére. Sabján Sándor esetében Bazsika Katalin végezte el a vizsgálatot Fotó: Korosa Titanilla

– Mikor az idősekről beszélünk, ki kell emelni azt, hogy minden munkát, eredményt, ami megvalósult a városunkban, a megyében és az országban, az elődök eredményeire építve folytatjuk tovább. Életünk akkor tekinthető értékesnek, ha saját utódainknak mi is értékes világot és követésre érdemes példát tudunk adni – fogalmazott Horváth László. – Honnan is meríthetnénk máshonnan erőt, hitet és tapasztalatot ehhez, mint az elődeinktől? Sokat segítenek nekünk tapasztalataik átadásával, bölcsességükkel.

A továbbiakban előadás hangzott el a fizikai aktivitás időskori fontosságáról, a biztonságos internetezésről, illetve közös torna is szerepelt a programban.

Október hónapban a nyugdíjasklub szervez még gyalogos és kerékpáros túrát az időseknek, Gubinecz Ákos népdalénekes zenei ismeretterjesztő előadást tart, valamint Kovács Zoltán fotós mutatja be a nyugdíjasoknak képei segítségével a Kerka-völgye kápolnáit, templomait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában