Frissen Zalából

2021.10.14. 17:30

Okoseszközök segítik a városlakók és a turisták tájékozódását Zalaegerszegen

Az unió által nyújtott 200 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult fejlesztésről szerdán az egyik okoseszközökkel felszerelt ponton, a városi sportcsarnok előtt tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Vigh László és Balaicz Zoltán ki is próbálta a sportcsarnok előtti információs terminál nyújtotta lehetőségeket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

A fejlesztés első eleme az ingyenes wifi kiépítése volt a belvárosban – idézte fel a programon Balaicz Zoltán polgármester. Ehhez 53 jeladót telepítettek, aminek köszönhetően a sportcsarnoktól a Piac téren át a Dísz térig, közel egy kilométeres körben érhető el az internet díjtalanul. Ez pedig a megyei jogú városokban is ritka – tette hozzá. Az ­uniós támogatásból fejlesztették az internetes kommunikációra épülő e-city turisztikai portált, illetve a letölthető applikációt is, amelyek a város megismeréséhez, a programok megtervezéséhez nyújtanak segítséget.

A megyeszékhelyi fejlesztés részként telepítettek három információs terminált és három pár moduláris okospadot a Piac és a Dísz téren, az autóbusz-állomáson, valamint a sportcsarnoknál, az utóbbi helyszínre még lépésekkel vezérelhető érintőképernyős digitális játék is került.

Vigh László és Balaicz Zoltán ki is próbálta a sportcsarnok előtti információs terminál nyújtotta lehetőségeket
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

 

 

Már a tesztpályára építendő smartcity kapcsán felvetődött, hogy a várost is el kell látni okoseszközökkel, az első lépések már megtörténtek. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos emelte ki. Az eddig megvalósított fejlesztésekkel különösen a fiatalok igényeinek igyekeznek megfelelni. Hozzátette: a tesztpálya a járműipar szilíciumvölgye, ezért a városnak is méltónak kell lennie hozzá. A térség önkormányzati képviselője, dr. Káldi Dávid kiemelte: a smartcity eszközei alátámasztják a szlogent: Zalaegerszeg a jövő városa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában