Frissen Zalából

2021.10.14. 09:00

Modern külsőt kap a zalaegerszegi Eötvös-iskola épülete

Kilenc hónap alatt, 480,5 millió forintból megy végbe az Eötvös József Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A munkálatok szeptember elején kezdődtek. A beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.

Jóna István

Vigh László, Orosz Ferencné, Kajári Attila, Balaicz Zoltán és Hanzséros Alajos intézményvezető az iskola előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az Eötvös-iskola 1978-ban épült és jelenleg energetikailag elavult, a nyílászárók ­rossz állapotban vannak, a fűtési költségek magasak. Időszerű tehát az épület korszerűsítése. A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a város a kormánnyal, a tankerülettel és a szakképzési centrummal együttműködve kezdte el az oktatási intézmények modernizálását. Úgy fogalmazott: sok energiát fektettek abba, hogy az Eötvös fejlesztése is megvalósulhasson, amihez kellett az iskola vezetőjének a támogatása is.

Vigh László, Orosz Ferencné, Kajári Attila, Balaicz Zoltán és Hanzséros Alajos intézményvezető az iskola előtt
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A mintegy 600 gyereket fogadó kertvárosi Eötvös-iskola korszerűsítése kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: nem elég a minőségi oktatás, az épületeknek is meg kell felelniük a kor elvárásainak. Fontos, hogy a gyerekek később helyi középiskolába menjenek, majd itt szerezzenek szakmát és diplomát, végül pedig helyben hasznosítsák szaktudásukat.

Elhangzott: állami fenntartású köznevelési intézmények újulhatnak meg a Klebelsberg Központ KEHOP-keretéből. Országszerte 21 intézményben 22,4 milliárd forint fejlesztésre szánt összegből kezdődtek meg a korszerűsítések. Zalaegerszegen a Zrínyi Miklós Gimnáziumban és az Eötvös-iskolában zajlanak munkálatok – tájékoztatott Kajári Attila a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója.

A fejlesztéssel kapcsolatban elhangzott, hogy 237 műanyag és 8 fém nyílászárót cserélnek, valamint a homlokzat utólagos hőszigetelését is elvégzik. Emellett az iskola lapos tetején a hő- és vízszigetelést oldják meg és a tornaterem is felújításra kerül. Zárásként a térség önkormányzati képviselője, Orosz Ferencné hozzátette, hogy az intézmény nagyon jó belső tulajdonságokkal és kohézióval bír és ehhez az iskola külleme is igazodik majd a felújítás révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában