Frissen Zalából

2021.10.02. 07:00

Megnyitotta kapuit a minibölcsőde Alsópáhokon

Több mint 20 millió forintos támogatásból minibölcsődét alakítottak ki a településen. Az intézmény hétfőtől fogad hét gyermeket.

Péter B. Árpád

Czigány Sándor és Manninger Jenő a minibölcsődében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az avatáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a bölcsődeépítés kormányzati program, amellyel azokat a településeket támogatják, ahol igény van a 3 év alatti fiatalok napközbeni elhelyezésére.

- A családtámogatási rendszer egyéb elemeivel együtt ennek is az a célja, hogy segítsük a gyermeket nevelő szülőket, és nemcsak pénzzel, hanem egyéb lehetőségekkel is, hiszen például a bölcsőde teszi lehetővé azt, hogy a fiatal szülők dolgozni tudjanak, miközben a gyermeküket biztonságban, jó körülmények között tudhatják – fogalmazott Manninger Jenő.

Az épületet Bóka Tibor plébános és Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor áldotta meg.

Czigány Sándor és Manninger Jenő a minibölcsődében
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Czigány Sándor polgármester arról beszélt, ő 15 éve áll Alsópáhok élén, a település lélekszáma 250 fővel gyarapodott, 1500 fölé nőtt.

– Ez idő alatt minden intézményünk megújult – hangsúlyozta Czigány Sándor. – És ebben a folyamatban nagyon fontos a mai nap, a szülők már várták a minibölcsődét.

A polgármester elmondta, a 20 millió forintos támogatáson felül az önkormányzat 13 milliót költött a régi épület elbontására, a tereprendezésre, és hangsúlyozta: ahogy gyarapodik a település, pár év múlva ismét bontani és építeni kell, mert szükség lesz újabb férőhelyekre.

Varga Tamásné bölcsődevezető kiemelte, régi álom vált valóra a településen, hétfőtől 5 kisfiú és 2 kislány veheti birtokba a csoportszoba szebbnél szebb játékait. Hozzátette: céljuk, hogy családcentrikusan működjenek, és az intézménybe szívesen járjanak majd a fia­talok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában