Frissen Zalából

2021.10.15. 18:00

Közművelődési szakembereket képeztek Zalaegerszegen

Huszonkét szakember vette át közművelődési bizonyítványát csütörtökön délután a Megyeházán.

Mozsár Eszter

Gyulasiné Foltányi Erika is Pácsonyi Imrétől és Matyasovszky Margittól vehette át a bizonyítványát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A felsőfokú képesítéssel rendelkező „diákok” tavaly novemberben kezdték az OKJ-s képzést, amit a Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával szervezett.

Gyulasiné Foltányi Erika is Pácsonyi Imrétől és Matyasovszky Margittól vehette át a bizonyítványát
Fotó: Zalai Hírlap

– Zala megye közművelődési szakemberek vonatkozásában az ellátatlanabb régiókhoz tartozott, ám ezzel a képzéssel sikerült felzárkózni – mondta köszöntőjében Matyasovszky Margit, az NMI zalai igazgatója. Elhangzott: a tanfolyamon a közösségépítésre, rendezvények szervezésére fókuszáltak.

Három helyszínen oktatták az öt csoportot, a diplomások képzése 340 órát vett igénybe. Matyasovszky Margit szólt a jogszabályi változásokról, vala­mint az elmúlt időszak aktuális kihívásairól, a közösségek újraindítását célzó sikeres rendezvényekről.

Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke is köszöntötte a végzetteket. Mint mondta, ebben az aprófalvas régióban különösen nagy szükség van a közművelődési szakemberek munkájára, akik a településeik jellegzetességeihez igazodva szervezik a programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában