Frissen Zalából

2021.10.08. 09:00

Kézművesség régen, ma: kiállítás nyílt Lentiben

Kézműves termékek, háztartási használati tárgyak, öltözékek, fafaragások és fotók is láthatók a héten a bárszentmihályfai városrész kultúrházában megnyílt kiállításon.

Korosa Titanilla

Dr. Csider Sándor, Drávecz Gyula és Lapath Gabriella, a könyvtár igazgatója a megnyitón Fotó: Korosa Titanilla

A Kézművesség régen és ma című tárlatot a városi könyvtár munkatársai állították össze, a tárgyakat az itt élők közreműködésével gyűjtötték össze.

A kiállítás megnyitóján Drávecz Gyula, Lenti alpolgármestere emlékezett meg a kézművesség történetéről, majd dr. Csider Sándor főiskolai docens, az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyugalmazott tanára méltatta a tárlatot.

Dr. Csider Sándor, Drávecz Gyula és Lapath Gabriella, a könyvtár
igazgatója a megnyitón Fotó: Korosa Titanilla

– Ők nem azért alkottak, hogy hagyományt teremtsenek – mondta dr. Csider Sándor. – Előállították azt, ami a hétköznapi munkához, életükhöz szükséges volt, és nem is gondoltak arra, hogy valamikor évtizedekkel később ezek a tárgyak kiállítási darabok lesznek. Az alkotókat vezérelte a jó szándék, s olyanoknak készítették a tárgyakat, munkákat, akiket szerettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában