Frissen Zalából

2021.10.30. 07:00

Keszthelyen a jövőben babaköszöntő csomagot kap minden újszülött családja

A csütörtöki testületi ülés egyik legfontosabb témája a város és a Magyar Vitorlás Szövetség között megkötendő együttműködési megállapodás előkészítése volt, amelynek az a lényege, hogy a keszthelyi partszakaszon biztosítsák a hajók, sport­eszközök vízre helyezését, gyakorlatilag mindenki számára.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint: Több helyen szeretnénk biztosítani a kisebb hajók, kajakok vízre helyezését

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

– A lezárt területek újranyitásával az a célunk, hogy az emberek minél nagyobb mértékben használhassák a Balaton-partot, és ebbe a folyamatba illeszkedik a vitorlásszövetséggel kialakítandó együttműködésünk is – fogalmazott Nagy Bálint polgármester, aki emlékeztetett: már átadták az Erzsébet-ligetet, és nemsokára megnyitnak egy több mint kéthektáros területet. – Az a célunk, hogy Keszthelyen legyenek olyan nyilvános sólyák (vagyis a vízre helyezést segítő rámpák, lejtők – a szerk.), amelyekkel mindenki számára lehetőség nyílik arra, hogy kisebb hajóját vagy éppen kajakját, kenuját a vízre tegye, akár anélkül, hogy strandbelépőt kelljen váltania.

Nagy Bálint: Több helyen szeretnénk biztosítani a kisebb hajók, kajakok vízre helyezését
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Tárgyalt a keszthelyi képviselő-testület a Pannon Városok Szövetségének – amelynek tagja például Zalaegerszeg és Nagykanizsa, illetve több Vas és Veszprém megyei település, az elnöki tisztségét pedig most Nagy Bálint látja el – kibővítéséről is, ami így a Nyugat-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Régió egyik motorja lehet. Az új városok csatlakozása után az oktatás, a kultúra és a turisztika területén fűznék szorosabbra a kapcsolatot, szögezte le a polgármester, aki sajtótájékoztatóján beszámolt a Keszthely hazavár elnevezésű projektről is.

Ez néhány éve indult, és az a célja, hogy segítsék a keszthelyi, illetve a vissza- vagy ideköltöző fiatalokat például lakhatási és tanulmányi ösztöndíj-támogatással, s a program egyik fontos eleme, hogy belvárosi, leromlott állapotú, önkormányzati tulajdonú ingatlanokat újítanak fel számukra. Nagy Bálint bejelentette: az első két lakás már elkészült, a pályázatok hamarosan megjelennek.

– A városi identitás növelése és a közösség erősítése érdekében pedig újabb lépést tettünk azzal, hogy a testületi ülésen arról döntöttünk: a jövőben babaköszöntő csomagot kap minden helyi újszülött családja, ezzel is növelve a gyermekvállalási kedvet – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: ez csak első lépése az ilyen típusú támogatásoknak, amit már jövőre kiegészítenének egyes védőoltások ingyenes biztosításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában