Frissen Zalából

2021.10.12. 11:00

Így zajlott a gesztenyés nap Galambokon

Szombaton immár 13. alkalommal rendeztek a település piacterén gesztenyés napot.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a főzőverseny két résztvevője, a Csirkevölgy Vadásztársaság képviseletében Zágon András és Fülöp István Fotó: Szakony

A nagy múltra visszatekintő esemény 11 órakor a megnyitóval kezdődött, melyen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is. Az érdeklődők előbb az általános iskolások műsorát tekinthették meg, majd kulturális produkciók következtek például az óvodások, a Galamboki Hagyományőrző Énekkar és a Harangláb Népzenei Együttes fellépésével.

Képünkön a főzőverseny két résztvevője, a Csirkevölgy Vadásztársaság
képviseletében Zágon András és Fülöp István Fotó: Szakony

A rendezvényt főzőverseny, termelői vásár színesítette és természetesen sült gesztenyét, gesztenyés finomságokat is lehetett vásárolni. A rendezvény alapját az adja, hogy a gesztenye a térség kiemelt terméke volt évszázadokon át. Ugyan mára a gyümölcsfaj fáinak számos példánya elpusztult, de a térségben most újra egyre többen telepítenek szelídgesztenye-csemetéket, ami reményt adhat a jövőre nézve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában