Frissen Zalából

2021.10.02. 06:50

Idősek világnapja: elismeréseket adtak át Zalaegerszegen

Jó újra találkozni, hiszen két év telt el azóta, hogy az idősek hónapja programjait megrendezhettük.

Arany Gábor

Képünkön az elismerések átadói és a díjazottak: Molnár Ágota, Tornyos Ágnes, Tóth Károlyné, Pácsonyi Imre, Horváth László, Siklósi Vilmosné, dr. Kocsis Gyula, Vidovicsné Bene Erzsébet, Vízvári Ottó.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg pénteken a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az idősek világnapi rendezvényen. Elismerését fejezte ki a szépkorúaknak a pandémia idején tanúsított helytállásért, mert ennek is köszönhető, hogy megyénk a világjárvány térképén fehér folt maradt.

Képünkön az elismerések átadói és a díjazottak: Molnár Ágota, Tornyos Ágnes, Tóth Károlyné, Pácsonyi Imre, Horváth László, Siklósi Vilmosné, dr. Kocsis Gyula, Vidovicsné Bene Erzsébet, Vízvári Ottó.
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Szavaihoz kapcsolódva Vigh László országgyűlési képviselő arról szólt, hogy az országban 400 ezer szépkorú honfitársunk nem oltatta be magát. Az alkalmat megragadva kért minden érintettet az oltás felvételére, annak érdekében, hogy még sok évet tölthessenek családjuk körében, mert ennél nincs fontosabb.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke azt hangsúlyozta, az idősek nélkül a társadalom nem maradhat fenn.

A rendezvény alkalom arra is, hogy kifejezzék a köszönetet a pandémia alatti helytállásért, az idősek támogatásáért is, hangsúlyozta dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége megyei vezetője. A szövetség kilenc köszönőlevelet, elismerő oklevelet adományozott civil szervezeteknek, illetve vállalkozásoknak. Az Idősbarát Polgármester díjat Horváth László, Lenti város önkormányzati vezetője vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában