Frissen Zalából

2021.10.08. 07:00

Fontos fejlesztések valósultak meg Nován

Három beruházás avatóját tartották csütörtökön a göcseji településen.

Gyuricza Ferenc

A járdát avatják: Szalay Cecília önkormányzati képviselő, Vigh László parlamenti képviselő, Németh József polgármester és Szekeres Zoltán alpolgármester Fotó: Gyuricza Ferenc

A Magyar falu program támogatásával újult meg a Petőfi utcában az egészségügyi központ előtti járdaszakasz, illetve a szolgálati lakás tetőszerkezete, a Léránt Lajos Sportcentrumban pedig önerős beruházásként új, műfüves teniszpályát alakítottak ki. A Petőfi utcai fejlesztés kapcsán Németh József polgármester úgy fogalmazott: a nyomokban járdát tartalmazó szakasz felújítását az anyagköltség finanszírozásával, azaz közel 4,7 millió forinttal támogatta a Magyar falu program, míg a kivitelezőt az önkormányzat fizette.

Az orvosi szolgálati lakáshoz 13,2 millió forintot kapott a település, ebből a ­jégverte hullámpala tetőt cserélték korszerűre, illetve elektromos kapukat szereltek fel. Németh József elmondta: szeretnék betölteni a tartósan üres fogorvosi körzetet, a felújított szolgálati lakással, illetve a korszerűen felszerelt rendelővel talán sikerülni is fog.

A járdát avatják: Szalay Cecília önkormányzati képviselő, Vigh László parlamenti képviselő, Németh József polgármester és Szekeres Zoltán alpolgármester Fotó: Gyuricza Ferenc

Az avatóünnepségeken Vigh László, a térség ország­gyűlési képviselője úgy fogalmazott: mindkét fejlesztés nagyon fontos a település számára. A szolgálati lakások kialakításának, felújításának támogatásával azon központi településeket szeretnék segíteni, amelyek szakemberek – például óvoda- vagy iskolai pedagógus, orvos – hiányával küzdenek. A Magyar falu program ezen eleme nagyon népszerű, ezért jövőre is folytatnák. A járdafelújítás finanszírozásával pedig az volt az eredeti cél, hogy az így rendelkezésre álló alapanyagból a helyi közösség tagjai helyi szakember irányításával végezzék el a munkát. Erre néhány helyen volt is példa, de a képviselő azt is jó megoldásnak tartotta, hogy a községi önkormányzat finanszírozta meg a kivitelezést, amit helyi vállalkozó végzett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában