Frissen Zalából

2021.10.26. 16:00

Folytatódtak a fejlesztések Rédicsen is

A településen nemrég a Petőfi és a Sugár utcában végeztek el teljes szélességben aszfaltozást és a padkák rendbetételét.

Korosa Titanilla

A megvalósult munkálatok mellett a folyamatban lévőkről és a tervezettekről is beszélt Soós Endréné polgármester.

– Több pályázaton is sikeresen szerepeltünk az elmúlt időszakban – kezdte a határ menti település polgármestere. – A legfontosabb, hogy a faluban a csapadékvíz elvezetésének megoldására 123 millió forintot nyertünk a területi operatív programban. Rédicsen többször problémát okozott a hirtelen jött jelentős mennyiségű csapadék. Ezért odafigyelünk a vízelvezetők rendben tartására, az elnyert támogatásból víztározót építünk a Lendvadedes felé vezető út bal oldalán, a másik oldalon pedig a Pék-patakba lesz vezetve a csapadék. Ennek tervei már készülnek. Az óvoda felújítására is nyertünk támogatást, 32 millió forintot külső felújításra, ez a munka végéhez közeledik – mondta.

Aszfaltozás a Petőfi úton, a munkát megnézte Soós Endréné is
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A bevezetőben említett két utca felújítására 30 millió forint pályázati támogatást nyert az önkormányzat.

– Ez két hosszabb utcánk, mindkettőre ráfért már a felújítás. A hegyi utakon is megtörtént a károk helyreállítása. Mindezeken túl temetőfejlesztésre nyertünk 5 millió forintot, ebből új kovácsoltvas temetőkapu, drótkerítés készül, valamint a régi tuják helyére újakat telepítünk. Elmondhatom, hogy az új faluautóra benyújtott pályázatunk is támogatást, 15 millió forintot nyert. A közeli jövőben vásároljuk meg a járművet – sorolta a fejlesztéseket és a nyertes programokat Soós Endréné.

Végezetül hozzátette, jövő év elején a falugondnoki szolgáltatást is el kívánják indítani, hogy ezzel is segítsék a település lakóit.

Ezek is érdekelhetik