Frissen Zalából

2021.10.18. 17:30

Először rendeztek mopedversenyt Nagykanizsán

Első alkalommal rendeztek mopedversenyt szombaton a motokrosszpályán.

Horváth-Balogh Attila

Minden ősszel rendeznének hasonló viadalt Fotó: HBA

Közel 70 mopedtulajdonos mérte össze gépe erejét és vezetési képességét a megmérettetésen, melyet a Nagykanizsai Motocross SE három kategóriá­ban hirdetett meg amatőröknek, felölelve a vasparipákat 50-től 80 köbcentiméterig.

Bolla Ferenc, a házigazda egyesület elnöke elmondta: Nyugat-Európában már egy ideje nagy népszerűségnek örvendenek a hasonló viadalok, ennek oka, hogy ezek a kis gépek viszonylag alacsony anyagi ráfordítással is nagyon jól építhetők, bővíthetők, versenyeztethetők.

Minden ősszel rendeznének hasonló viadalt Fotó: HBA

– Most az amatőröket szólítottuk meg, a fiatal motorosokat, akik a versenyen biztonságos körülmények között, zárt pályán is kipróbálhatják tudásukat. A rajtot úgy bonyolítottuk le, mint egykor a Le Mans-i 24 órás autóversenyeken: a bemelegítő kör után a nevezőknek egymás mellé le kellett állítaniuk a motorokat, majd az előírt távolságban várakozva, a rajtjel megadásakor a motorjukhoz futottak, beindították azt, és már mehettek is. Minden ősszel szeretnénk megrendezni a versenyt, sőt, utcai mopedversenyben is gondolkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában