Frissen Zalából

2021.10.19. 18:00

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek Zalaegerszegen – Merics Istvánnénak gránitoklevelet nyújtottak át (videó)

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben kedden délután. Mellettük nyugállományba vonult óvodapedagógusokat ismertek el Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel. Az esemény az Idősek Hónapjának kiemelt rendezvénye.

Mozsár Eszter

Merics Istvánné gránitoklevelét Balaicz Zoltán és Velkey Péter nyújtotta át.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Húszan vehettek át díszoklevelet abból az alkalomból, hogy 50, 60, 65, 70 és 75 éve szerezték meg pedagógusi diplomájukat. Balaicz Zoltán polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke és Velkey Péter adta át a kitüntetéseket. Idén Merics Istvánnénak Gránitoklevelet nyújtottak át, aki 75 éve kapta kézhez tanítói képesítését. Rubinoklevelet Rétvári Albin és Pálhidai Rezsőné kapott. A polgármester köszöntőjében a pedagógusi pálya szépségeit, az ahhoz szükséges emberi és szakmai alázatot hangsúlyozta.

Merics Istvánné gránitoklevelét Balaicz Zoltán nyújtotta át.
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- Általános iskolás és középiskolás éveim alatt nagytekintélyű, és nagyhatású pedagógusok tanítottak, talán ennek köszönhető, hogy később magam is ezt a pályát választottam, amit soha nem bántam meg – emlékezett vissza Balaicz Zoltán. – Bár időközben városvezetővé váltam, megtanultam, hogy a tanári pálya nem egyszerűen egy munka, hanem egész életre szóló hivatás. Az Önök élete követendő példa mindannyiunk számára: a pálya iránti elhivatottság, a gyerekek szeretete, a magas szintű tudás, a hagyományok és értékek átadása. Csupa olyan dolog, ami miatt felnézünk Önökre.

Az ünnepségen nyolc nyugdíjba vonult óvodapedagógus az Emberi Erőforrások Minisztériuma szolgálati emlékérmét kapta. Azok munkáját ismerik el ily módon, akik 25 éven keresztül tevékenykedtek a gyermekek oktatásában-nevelésében.

A rendezvényen a kitüntetettek és a hozzátartozók, intézményvezetők mellett részt vett Kajári Attila tankerületi igazgató, Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, dr. Kocsis Gyula, a zalaegerszegi Idősügyi Tanács alelnöke. Az ünnepségen a Canterina Kamarakórus lépett fel, Décsy-Paál Enikő karnagy vezényletével és Dobos Sándor zongorakíséretével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában