Frissen Zalából

2021.10.19. 08:00

Családi napot tartott a nagykutasi polgárőr-egyesület

Szombaton délután a polgármesteri hivatal épülete mögötti parkban és a focipályán tagtoborzóval egybekötött családi napot tartott a település polgárőr-egyesülete.

Fincza Zsuzsa

A nagykutasi polgárőrök – a képen látható három hölgy új tag, eddig csak férfiakból állt az egyesület

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A rendezvénnyel egyúttal a koronavírus-járvány miatt elmaradt tavalyi 5. születésnapi ünnepségüket is pótolták, s ebből az alkalomból Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke jubileumi emléklapot adott át Baumgartner Józsefnek, az egyesület korábbi elnökének, Németh Mihálynak, Szakter Miklósnak, Takács Zoltánnak és Pummer Róbertnek.

Új tagokat is köszönthettek, Smodics Istvántól, az egyesület elnökétől Berke Katalin, Kovács Enikő, Nagy Katalin, Bangó Anett és Varga József ünnepélyes keretek között vehette át a polgárőr-igazolványát, velük immár 27 fősre gyarapodott a civil szervezet.

A nagykutasi polgárőrök – a képen látható három hölgy új tag, eddig csak férfiakból állt az egyesület
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

A megyei szövetség elnökétől a rendezvény védnöksége mellett felszerelést is kapott az egyesület, Ferenczné Baumgartner Éva polgármester pedig a települési önkormányzat további támogatásáról biztosította a közösséget.

A rendezvény szervezői kitettek magukért, mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot. A gyerkőcök megszállták a ­Police feliratú motorokat, megszirénáztatták a rendőrautót, a katasztrófavédők tűzoltóautójába viszont velük együtt a felnőttek is felkapaszkodtak, a megyei polgárőrszövetség mobil KRESZ-parkját több korosztály végigbiciklizte, majd a bemutatott kerékpárokat a ZMRFK bűnmegelőző szakemberei regisztrálták és felmatricázták – ha ellopnák, könnyebben megtalálják. A négylábúaknak is nagy sikere volt, a nyomozókutyának egy helyi tacskóban konkurenciája is akadt, a rajongókkal a nyergében a focipályán sétálgató paripa viszont gazdája révén szinte „polgárőr lónak” számított – Smodics István elárulta, terveik között szerepel, hogy csatlakoznak a lovas tagozathoz.

De nemcsak születésnapot, hanem az elsősegélynyújtó és újraélesztési bemutatót ­tartó vöröskeresztes önkénteseknek köszönhetően világnapot is ünnepeltek: október 16-án tartották ugyanis világszerte a World Restart a Heart Dayt, az újraélesztés nemzetközi napját.

A polgárőrök családi napja este tábortűz mellett, szalonnasütéssel és beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában