Frissen Zalából

2021.10.26. 07:00

Bűnmegelőzési vetélkedőt tartottak időseknek Zalaegerszegen

Csökkenő tendenciát mutatnak a vagyon elleni bűncselekmények, azonban ez nem mondható el az úgynevezett trükkös lopásokról.

Arany Gábor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ez pedig leggyakrabban az idősebb korosztályt érinti, ezért kell őket felkészíteni a rájuk leselkedő veszélyekre. Ennek jegyében hirdették meg a hagyományteremtés szándékával a Belvárosi séta – Séta a biztonságért című programot nyugdíjasok számára.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Tóth László őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálynak vezetője elmondta: felhívásukra a hétfői versenyre a városból és környékéről 15 csapat jelentkezett. A feladatokat a belvárosban sétálva könnyen megközelíthető helyeken jelölték ki az ötfős csapatoknak. A Rendért polgárőr egyesület irodájában tolvajszemmel kellett körülnézniük a versenyzőknek: csak két percet kaptak 16 értékes tárgy megtalálására. Ha ez jól sikerült, az tanulságul is szolgált, hiszen ha ennyi idő alatt rá lehet lelni az értékekre, azok nincsenek biztonságos helyen.

A bibliofülkénél kapott feladatlapokon az internet veszélyeiről tettek fel kérdéseket, a Tourinform-irodában vagyonvédelmet szolgáló eszközöket kellett felismerni. Elővigyázatosnak kell lenni, mert veszélyben lehetünk látszólag ártatlan helyzetekben is, erre akarták a játékkal felhívni a figyelmet, emelte ki Tóth László. A vetélkedő eredményhirdetését, a nyeremények átadását a jövő héten tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában