Zalai Prima Díj 2021

2021.10.07. 06:50

A VOSZ megyei szervezete idén is átadja a Zalai Prima Díjakat

A VOSZ Zala Megyei Szervezete, csatlakozva a 2003-ban Demján Sándor által útjára indított kezdeményezéshez, hagyományosan Zalai Prima Díjakat ad át a művészetek, a sport, a tudomány és a kultúra egyéb területein kimagasló eredményeket elért, maradandót alkotó zalaiak számára.

ZH

Fotó: KICSES FOTO

Az idei esemény is a „Vállalkozók a kulturális értékeinkért” mottó jegyében kerül megrendezésre, a gálán a Prima Díjakat, valamint „Az Év Zalai Vállalkozója” elismeréseket is átadják majd.

Balogh Ádám, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnöke lapunknak elmondta, a szervezet nemrég tisztújításon esett át, s a hagyományokhoz híven az új vezetés is kiemelkedően fontosnak tartja a Zalai Prima díjátadó gálaest színvonalas megrendezését, ahol a helyi vállalkozók és a kultúra, sport, illetve a tudomány jeles képviselői közösen ünnepelhetik megyénk legjobbjait.

A VOSZ a generációváltással együtt törekszik a taglétszám további növelésére is, mert egységesen, széles körű támogatással tudják csak kellő színvonalon ellátni közösségi és érdekképviseleti feladataikat. A folytonosságot és a tapasztalatátadást szolgálja, hogy Doucha Ferenc korábbi elnök továbbra is tagja az elnökségnek.

Balogh Ádám, a VOSZ megyei elnöke Fotó: ZH

A VOSZ Zala megyei szervezete a jövőben évente több alkalommal gazdasági tematikájú konferenciák megszervezését is tervezi, amely hosszú távon segítheti a tag vállalkozók munkáját és versenyképességét. A mecenatúra iránt pedig továbbra is elkötelezettek.

Az idei Prima-jelöltek közé került Bicsák Bence triatlonista olimpikon, Czegő Terézia színművész, Darabos Géza építész, Horváth A. Attila, lapunk főszerkesztője, a Nagykanizsai SzC Zsigmondy Vilmos Technikuma (képviselője Laukó Emőke igazgató), Ludvig Dániel festő- és iparművész, Rózsás Csaba, a TIT Öveges József Ismeretterjesztő és Szakképző Egyesület ügyvezető igazgatója, dr. Szarka Lajos történész, író, muzeológus, a Kanizsai Fiatalok Közössége (képviselője Szollár-Nikolics Zsanna tehetséggondozó), a Bojtár Népzenei Egyesület (képviselője Vizeli József együttesvezető).

A Zalai Prima díjátadó gálaestet október 22-én a nagykanizsai HSMK-ban rendezik meg, ahol „Az Év Zalai Vállalkozója” díjak is gazdára találnak, s a három Prima-díj és a közönségdíj mellett különdíjak is várják az arra érdemeseket. Az elismerést a hagyományoknak megfelelően a lapunkban a napokban bemutatandó tíz jelölt közül a szakmai kuratórium döntése alapján hárman kapják meg. A Zalai Hírlapban röviden ismertetjük valamennyi jelölt szakmai életútját, olvasóink közülük javasolhatnak közönségdíjast. Szavazni a közönségdíjas jelöltre – 8-a péntektől 17-e vasárnapig – zaol.hu internetes oldalunkon lehet. Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője a személyes érintettség miatt, a játékszabályzat értelmében a közönségszavazásban nem vesz részt, így 9 jelöltre adhatják le voksaikat olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában