Frissen Zalából

2021.10.18. 13:00

A Honvéd Kaszinóban tartották a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál megyei fordulóját

Szombaton rendezte meg a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó a 30. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál megyei fordulóját.

Horváth-Balogh Attila

Bali Judit és Farkas Tibor (balról) értékelte a látottakat Fotó: HBA

Ez az időszak sajnos nem kedvez a nagy múltú és rendkívül népszerű rendezvénynek, mert a pandémia miatt sokakban bizonytalanság támad az iskolai színjátszó csoportok utaztatása kapcsán, ennek is betudható, hogy az idei találkozón a korábbi 13-15-tel szemben csak két csapat: a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Városi Színpada és a szintén helyi Mozaik Társulat képviseltette magát. A szakmai munka azonban emiatt természetesen nem szenvedett csorbát.

Bali Judit és Farkas Tibor (balról) értékelte a látottakat Fotó: HBA

Sőt, „kiscsoportosban” sokkal inkább mód nyílt a bemutatott színi produkciók elmélyült, aprólékos elemzésére.

– Reméljük, jövőre újra a maga teljességében bonyolíthatjuk le a programot – mondta Halmos Ildikó, a házigazda intézmény igazgatója. – Az évek alatt nagyon jó szakmai nappá vált. Mindig két elismert szakember – idén Bali Judit és Farkas Tibor – értékeli a fiatalok előadásait, amiből sokat lehet tanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában