Frissen Zalából

2021.10.15. 08:30

A Hello Keszthely! applikáció mindent tud a városról

Új, online közösségi tér indult a városban, amit sajtóreggelin mutattak be. Nagy Bálint polgármester azt mondta a fejlesztésről: ez több, mint egy applikáció.

Péter B. Árpád

Az applikációt már használja Vozár Péterné alpolgármester, Nagy Bálint polgármester, Horváth Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője és Őry Rózsa kabinetvezető is

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A keszthelyi városvezető úgy fogalmazott: a munka 1-1,5 éven át tartott, de nem a gyorsaság, hanem a minőség volt a fontos a fejlesztésnél, amelynél elsődleges, hogy felhasználó­barát és könnyen kezelhető legyen. Hozzátette: a nyáron elindult a tesztüzem, vagyis a Béta-verzió, melyhez a szükséges 100 fő kevesebb mint egy nap alatt összegyűlt.

Az applikációt már használja Vozár Péterné alpolgármester, Nagy Bálint polgármester, Horváth Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője és Őry Rózsa kabinetvezető is
Fotó: Zalai Hírlap

A Hello Keszthely! applikáció nem pótolja a személyes találkozásokat, inkább kiegészíti azokat, és kialakításánál a hitelesség volt a fő szempont. A könnyen elérhető alkalmazás például kedvezményeket biztosít a felhasználóknak, emellett naprakész informá­ciókat ad a városról, annak működéséről és turisztikai szerepe is van – foglalta össze a polgármester.

Nagy Bálint úgy fogalmazott: olyan kihívások várják a Hello Keszthely! felhasználóit, amilyeneket szeretnének, mivel ez nem egy „kész termék”, hanem folyamatosan változik – az alkalmazók igényei szerint. Ennek célja, hogy mindig az elvárásokhoz igazodjon Keszthely új közösségi tere.

– Nyáron például összekötöttük az applikációt a nagy sikerrel futó verklifesztivállal; vagy a kutyás parkkal, ahol olyan kihívásokat kínálunk, melyekkel még hangulatosabb, jobb, a gazdikat is lekötő tevékenységgé válhat a kutyasétáltatás – szögezte le Nagy Bálint. – Ám ez vég nélküli fejlesztés, az a célunk, hogy legyen egy könnyen kezelhető, játékosságra épülő, az idősebbek számára is érthető és használható városi felület. Ami a kötetlen szórakozás mellett komoly témákkal is foglalkozik, mint a városüzemeltetés, a parkolás, vagy éppen a rendezvényekkel kapcsolatos információk. Emellett a helyi vállalkozókat és a polgárokat is szeretnénk segíteni.

Nagy Bálint hangsúlyozta: az applikáció lényege, hogy gyorsan, közvetlenül és két irányba nyújt információt, így a városvezetők és a lakók számára egyaránt hasznos a felület, amely szórakoztat és számos kedvezményt is biztosít a felhasználóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában