Frissen Zalából

2021.10.18. 08:00

55 millió forintból újították fel Alsópáhok orvosi rendelőjét és gyógyszertárát

Felújították a település orvosi rendelőjét és gyógyszertárát. Az 55 millió forintba kerülő beruházást a Belügyminiszté­rium 30 millióval támogatta.

Péter B. Árpád

Az egészségügyi központ avatásán Manninger Jenő, Czigány Sándor, dr. Varga Andrea járási hivatalvezető, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és dr. Divinyi Tamás Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte: a kormány a kisebb településeket elsősorban a Magyar falu programmal támogatja, melyből az elmúlt években több mint ötmilliárd forint jutott Zala keleti részébe, ám emellett élnek az uniós források és a Belügyminisztérium pályázatai is. Alsópáhok az önkormányzati hivatal és a rendelő felújítására is 30-30 millió forintot nyert a BM-től, amit kiegészített a teljes rekonstrukció érdekében.

– A településen most már minden közintézmény megújult – hangsúlyozta Manninger Jenő, hozzátéve: a további célokért pedig közösen dolgoznak a község vezetőivel.

Az egészségügyi központ avatásán Manninger Jenő, Czigány Sándor, dr. Varga Andrea járási hivatalvezető, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és dr. Divinyi Tamás Fotó: Péter B. Árpád

Czigány Sándor polgármester arról is beszélt, hogy a most megújított épület az egyik legfontosabb a településen, hiszen gyermekkorától élete végéig ide mindenki eljut, éppen ezért az önkormányzat négy éve úgy döntött: megpályázza a felújítást, mert ez a rendelő már 35 éves.

– Most helyet kapott itt egy modern fiókgyógyszertár is, ami még sosem volt Alsópáhokon – hangsúlyozta a település vezetője, hozzátéve: ez nem volt része a pályázatnak, teljesen önerőből alakították ki, hogy ezzel is szolgálják az itt élő és ide látogató polgárokat.

Czigány Sándor az avatóünnepségen arról is beszélt, hogy a jövőben az épület tetőterében szeretnének még két lakást kialakítani.

Dr. Divinyi Tamás járási tiszti főorvos kiemelte: a faluban fontos a megfelelő egészségügyi ellátás, a körülmények folyamatos javítása. Mint mondta, illetékességi területükön idén megkezdődtek a prevenciós rendelések, ez a 48-ból 32 körzetben valósult meg, köztük Alsópáhokon is. Hangsúlyozta: fontos, hogy az itt élők ne csak egészségügyi problémával keressék fel a rendelőt, de menjenek el szűrésre, tanácsadásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában