Frissen Zalából

2021.09.08. 11:30

Zalai egészségügyi dolgozók beszámolóiból jelent meg kötet a koronavírusról

A koronavírus-járvány megviselte azokat, akik elkapták a Covid-19-et és azokat is, akik az egészségügyben küzdöttek a járvánnyal.

Jóna István

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Zala Megyei Területi Szervezete februárban pályázati felhívást tett közzé, arra kérve a kamara tagjait, hogy írják le érzéseiket, gondolatai­kat a 2020 márciusa óta tartó járványhelyzetről. A határidőig közel 20 pályamű érkezett, és az írásokból szerkesztették a Történetek a frontvonalról, Covid-19 című kiadványt, melynek bemutatóját kedden délután tartották a zalaegerszegi Termálfaluban.

A kiadványban szereplő szerzők csoportképe, az első sorban jobbról a harmadik Tóthné Födő Gyöngyi
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A kötetbemutatón Tóthné Födő Gyöngyi, a kamara Zala megyei elnöke mondott köszöntőt, és rávilágított arra, mennyire nem volt egyszerű megélni élesben a járványhelyzetet.

Mindenki másképpen élte meg a járványhelyzetet, amihez hasonlót eddig csak filmeken láttak – hangzott el a könyvbemutatón. A szakdolgozói kamara felhívása elérte a célját, hiszen a műveken keresztül egészségügyi dolgozók (ápolók, boncmester) fogalmazták meg érzéseiket, szemléletesen bemutatva a járványt a betegágyak mellől.

Az ünnepségen Velkey Péter, a humánigazgatási osztály vezetője köszönte meg a jelenlévők és kollégáik munkáját és arról beszélt, hogy ezek az alkotások egytől egyig hiteles tudósítások a vírusról, ami most is köztünk van és veszélyeztet minket.

A kiadványt Baukó Mária, a megyei kamara etikai bizottságának egykori elnöke lektorálta. Köszöntőjében hangsúlyozta: az írások rendkívül értékesek, hiszen az emberek első kézből láthatják az egészségügyi dolgozók heroikus küzdelmét.

Zárásként részletek hangoztak el a kiadványban szereplő írásokból.

Ezek is érdekelhetik