Frissen Zalából

2021.09.14. 18:10

Zalaegerszegen oltották be, de mégsem – Ez a teendő adminisztratív hiba esetén

A napokban látott napvilágot a hír, miszerint egy 13 éves diák úgy kapott védettségi igazolványt, hogy nem oltották be. Az Országos Kórházi Főigazgatósághoz fordultunk.

Ujvári Klaudia

Nyíregyháza, 2021. július 1. Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. július 1-jén. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Az egészségügyi nyilvántartás szerint a tanuló Zalaegerszegen kapta meg a vakcinát, a család viszont több éve nem járt a zalai megyeszékhelyen.

Mi a teendő ilyenkor?

Az Országos Kórházi Főigazgatóság válaszában úgy fogalmazott, hogy adminisztratív hiba esetében a szülők kérhetik az oltó orvostól a hiba javítását, a helytelenül felvitt oltási lap törlését, vagy jelezhetik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felé is a problémát, aki kivizsgálja a bejelentést. Az EESZT-hez csatlakozott ellátó intézmények kötelezettsége és felelőssége az egészségügyi ellátás során keletkező adatok megfelelő feltöltése az EESZT-be. A rendszerbe hibásan felvett adatok törlésére és módosítására minden esetben az az egészségügyi szolgáltató jogosult és köteles, amely az adatot számítógépes rendszerébe hibásan rögzítette.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában