Frissen Zalából

2021.09.18. 07:00

Vigh László, zalai képviselő a frakcióülés témáiról beszélt

Kétnapos kihelyezett frakcióülést tartottak a kormánypártok Esztergomban, ahol az új parlamenti ülésszak fő témáiról tárgyaltak.

ZH

Nagy István agrárminiszterrel és Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral beszélget Vigh László a rendezvényen

Fotó: ZH

Vigh László zalai képviselő lapunknak elmondta: a napirenden szereplő egyik fontos döntés a pandémia miatti veszélyhelyzet meghosszabbítása január elsejéig. A negyedik járványhullám megfékezése, a gazdasági növekedés fenntartása és az egészségügyi rendszer túlterheltségének megelőzése szempontjából is kiemelt fontosságú az, hogy aki még nem tette meg, oltassa be magát a koronavírus ellen.

Nagy István agrárminiszterrel és Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral beszélget Vigh László a rendezvényen
Fotó: ZH

A frakcióülésen szó volt arról is, hogy Magyarország több sikeres nagyrendezvénynek is otthont adott és – például az Eucharisztikus Kongresszussal – nemzetközi elismerést szerzett. Ugyancsak téma volt a családtámogatások fenntartása és bővítése: amennyiben a gazdasági növekedés meghaladja az 5,5 százalékot, a gyermeket nevelőknek kifizetik a személyi jövedelemadó visszatérítését a jövő év elején. A minimálbér pedig várhatóan 200 ezer forintra emelkedik 2022-ben, emlékeztetett a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában