Frissen Zalából

2021.09.21. 13:00

Vidám szüreti felvonulások köszöntötték az őszi időszakot Kustánszegen és Nován is

Az őszi betakarítások időszakát éljük, és ennek megfelelően számos helyszínen rendeznek szüreti mulatságot vagy felvonulást. Az elmúlt hétvége is bővelkedett efféle programokban.

Gyuricza Ferenc

Nován a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes műsora színesítette a szüreti felvonulást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Nován több mint száz résztvevővel rendezték meg a hagyományos szüreti felvonulást, a falut ezúttal is régi időket megidéző ruhába öltözve járták végig a program résztvevői. A helyiek az ünnep alkalmából összesen tíz kisebb-nagyobb feldíszített traktort állítottak glédába, hogy legyen hova felkapaszkodniuk a program iránt érdeklődőknek. A felvonulók közt óvodás korúak éppúgy előfordultak, mint a senior korosztály képviselői, akikhez a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes tagjai is csatlakoztak.

Nován a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes műsora színesítette a szüreti felvonulást
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A vidám menet a település frekventáltabb pontjait járta végig, ahol elegendő számban akadtak nézelődők, ott a kisbírónak öltözött Székedli Szabolcs ismertette rigmusokba szedve az elmúlt egy év történéseit. A program jótékonysági szüreti bállal ért véget, ennek bevételét a helyi óvoda támogatására ajánlották fel.

Kustánszegen a nyári időszak zárására szervezték meg a szüreti felvonulást, ami Bécs Tiborné polgármester elmondása szerint nemcsak az egyik legfontosabb, de már évekre visszatekintő hagyománnyal is rendelkező rendezvény a göcseji községben.

A szombati programhoz a Zala megyei önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatást nyújtott, így a felvonulást követően vidám műsorral és vacsorával is várhatták az érdeklődőket.

Kustánszegen pogácsával is megkínálták a nézelődőket. A kép jobb oldalán Bécs Tiborné polgármester
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Nagyon készültünk az idei szüreti felvonulásra, hiszen ez évben kevesebb programja volt a falunak – magyarázta Bécs Tiborné. – Az önkormányzat dolgozói az alkalomhoz illő vidám, hangulatos utcadíszeket készítettek, a faluban élő asszonyok pedig pogácsákat sütöttek, hogy legyen mivel megkínálni a felvonulás iránt érdeklődőket.

A program leglátványosabb eleme ugyanis Kustánszegen is a hagyományos szüreti felvonulás volt, melynek keretében a résztvevők traktorokkal, terepjárókkal járták végig a falut. Ellátogattak többek között a paraszai településrészre, útba ejtették a község turisztikai szempontból legvonzóbb pontját, a tóparti területeket is, majd a kultúrházhoz tértek vissza, ahol zenés mulatsággal folytatódott a rendezvény. Ezen fellépett A Két Zsivány, majd Fonódi Gábor szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában