Frissen Zalából

2021.09.06. 11:30

Újból nemes ügy mellé álltak a csapatok a Zalakarosi Fürdő jótékonysági főzőnapján

Évről évre növekvő részvétel és érdeklődés mellett zajlik a Zalakarosi Fürdő jótékonysági főzőnapja, melyre szombaton került sor.

Horváth-Balogh Attila

A Zalakarosi Fürdő (kék pólóban) és az önkormányzat csapatainak tagjai összeálltak a kedvünkért egy fotó erejéig Fotó: Gergely

Mint azt Podlovics Péter, a fürdő vezérigazgatója elmondta: a főzőnapot először tavaly rendezték meg, akkor 4 csapat vett részt az eseményen, most pedig már 8 munkahelyi és civil közösség (köztük természetesen a házigazda csapata is) ragadott fakanalat egy nemes ügy érdekében.

- 2020-ban hagyományteremtő szándékkal indítottuk el a kezdeményezést, láthatóan sikerrel – a legfinomabb, illetve a legnépszerűbb étket készítő csapaté lesz a vándor fakanál – bocsátotta előre Podlovics Péter. – Idén összekötöttük a rendezvényt a Zalakarosi Fürdő születésnapjával, hiszen 56 évvel ezelőtt nyílt meg a fedett rész, amellyel 4 évszakossá vált a fürdőnk.

A Zalakarosi Fürdő (kék pólóban) és az önkormányzat csapatainak tagjai összeálltak a kedvünkért egy fotó erejéig Fotó: Gergely

Ez idő alatt közel 30 millió vendég fordult meg nálunk. Novák Ferenc polgármester a kezdeményezés erkölcsi jelentősége mellett annak közösségépítő szerepét méltatta, kiemelve, hogy az eseményen nemcsak a fürdő, hanem az önkormányzat csapata is képviseltette magát, ami példás.

- A főzőverseny bevételét a városunk oktatási intézményeiben tanuló gyerekek szabadidős és oktatási lehetőségeinek bővítésére ajánljuk fel – árulta el a polgármester. A legízletesebb ételt, egy Jókai-bablevest a Zalakarosi Futrinkák Futósport Egyesület készítette, a legnépszerűbb étel pedig a Freya Hotel dödölléje volt. A finomságok révén 372 ezer forintot sikerült összegyűjteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában