Frissen Zalából

2021.09.26. 10:40

Új szerkocsi a tűzoltóknak – Nagy sikerrel rendezték meg újra a falunapot Murakeresztúron

Több év kihagyás után ismét falunapot rendeztek szombaton a Mura menti horvát ajkú településen.

Horváth-Balogh Attila

Pál Attila, az önkéntes tűzoltóegyesület elnöke, Polgár Róbert polgármester, Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, Bajsz András tűzoltó alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és Tislerics Antal, az önkéntesek parancsnoka, háttérben az új szerkocsival

Fotó: Gergely Szilárd

Az eseményen adták át a helyi önkéntes tűzoltóegyesület új szerkocsiját is.

- Murakeresztúrnak eddig egy nagy rendezvénye volt, a böllérfesztivál, de a jövőben 3 nagyobb volumenű program köré szeretnénk szőni a közösségi életet – hallottuk Polgár Róbert polgármestertől. – Ennek megfelelően a böllérfesztivál mellett nyár elején családi napot tartottunk, amit hagyománnyá kívánunk tenni – csakúgy, mint a most pályázati támogatással megrendezett falunapot, amit utoljára 2014-ben rendeztek meg Murakeresztúron. Az utolsó önkormányzati választáson megválasztott képviselő-testület fontosnak tartja, hogy újra visszavezessük a helyi rendezvények körébe a falunapot, s hogy erre van igény, azt jól mutatja az is, hogy sokan kilátogattak a programokra, a főzőversenyre pedig több, mint 12 csapat nevezett.

Pál Attila, az önkéntes tűzoltóegyesület elnöke, Polgár Róbert polgármester, Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, Bajsz András tűzoltó alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és Tislerics Antal, az önkéntesek parancsnoka, háttérben az új szerkocsival Fotó: Gergely Szilárd

A hivatalos megnyitó után elismeréseket adtak át az önkéntes tűzoltóegyesület azon tagjainak, akik 30, 20, vagy 10 éve erősítik a csapatot, a háttérben segédkező hölgyek munkáját pedig virágcsokorral köszönték meg.

Apropó, programok: a falunap horgászversennyel indult Tótszerdahelyen, volt motoros felvonulás, s a Murakeresztúr kollátszegi részében felállított rendezvénysátor és színpad körül finom ételek, jóféle italok, illetve számos produkció és kézműves foglalkozás várta a gyerekeket, illetve a felnőtteket. A műsorban fellépett többek között a a Beleznai Labdarózsa Néptánccsoport, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, Hertelendy Attila, Bot Gábor és Debrei Zsuzsanna, a Kanizsa Táncegyüttes, valamint Szabó Ádám.

A délután folyamán Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár, országgyűlési képviselő adta át az önkéntes tűzoltóegyesület vezetőinek jelképesen annak a korábbinál jóval fiatalabb és modernebb Steyr szerkocsinak a kulcsát, amit a Magyar Falu Program támogatásával és saját költségvetéséből vásárolhatott meg most az egyesület. Az ünnepélyes átadón beszédében Cseresnyés Péter kiemelte: a kormány mindent megtesz azért, hogy a falvak fejlődjenek és minél több fiatal lakóval, új beköltözővel gyarapodjanak. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy e törekvés sikeres, számos településen már nincsenek eladó ingatlanok. Mint rámutatott: a munkát szeretnék folytatni a jövőben is, ám ez csak akkor lesz lehetséges, ha a jövő évi országgyűlési választáson ismét bizalmat kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában