Frissen Zalából

2021.09.19. 07:27

Több száz Balatonba esett jegygyűrűt megtalált már Bárányos Bence

A nyakába ugranak a legtöbbször és hálálkodnak a házasok, ha megtalálja Balatonba esett jegygyűrűjüket Bárányos Bence. Az is előfordult néhányszor, hogy nem akarták visszakapni, mert már elváltak. Detektorjának hangját kell jól ismernie, jól kell fülelnie annak, aki eredményes akar lenni a fémkereső szakmában – állítja a balatonszárszói férfi. A veol.hu cikke.

Rimányi Zita / veol.hu

– Már több száz jegygyűrűt sikerült visszaadnom tulajdonosainak. Ha így számoljuk, több száz házasságot mentettem meg, legalábbis rajtam nem múlt, együtt maradnak-e a párok. Csak az idei nyáron mintegy ötven jegygyűrűt megtaláltam, az esetek kilencven százalékában sikerrel járok. Akkor van jó esély a szerencsés végkifejletre, ha viszonylag pontosan meg tudják mondani, hol veszett el a vízben vagy a strand homokjában, füvében az ékszer. Gyakran kell keresnem egyébként karórákat, kocsikulcsokat, márkás napszemüvegeket, nyakláncokat is, ebben az évben pedig mobiltelefonok miatt kaptam a korábbiaknál többször megkeresést. Persze nem hanyagabbak, felelőtlenebbek lettek a tóparton üdülők, korábban is elvesztették valószínűleg holmijaikat véletlenül, de már egyre többen tudják, hova lehet ilyenkor fordulni. Ezért egyre több eset derül ki és végződik jól – mondta el Bárányos Bence, akit leginkább a Balaton északi partjára hívnak.

Bárányos Bencét gyakran bízzák meg azzal, hogy keressen meg a Balatonban elveszett ékszert, mobiltelefont Fotó: családi

Bence internetes közösségi oldala tele van jegygyűrűk fotóival és megkerülésük kalandos történeteivel. Megtudtuk tőle, hogy szaktudás ahhoz kell, jól állítsa be fémkereső eszközét és rutinja legyen ahhoz, egy-egy fémet tartalmazó tárgy milyen sípolást, pittyegést vált ki a detektorból. Ahogy ő fogalmaz: jól kell fülelnie, jól kell tudnia a hangokat szelektálnia. Tapasztalatai alapján babonásak sokan: ha nem találják meg az esküvőn ujjukra húzott gyűrűt, azt gondolják, ez azt jelzi, rosszul végződik házasságuk, mások pedig épp úgy vélik, ilyenkor nem szabad azt keresni, ha további boldog közös életet akarnak.

Előfordult az is Bárányos Bence gyakorlatában, hogy az elvált férj nem akarta visszakapni vagy épp szándékosan dobta szakítás után a Balatonba jegygyűrűjét.

Megtalált már olyanokat, amelyek belső oldalára „Együtt!”, „Örökké!” vagy hasonló feliratot véstek, esetleg a házasságkötés időpontját. Volt, amelyik horgászstégnél kézmosás közben esett a vízbe, akadt olyan, amelyik, supozás, azaz állva evezés vagy röplabdázás közben. Utóbbi esetben nem is tudták, melyik irányba repülhetett jó húsz métert a gyűrű. Előfordult, hogy Bence pár perc alatt meglelte az elhagyott tárgyat, máskor órákat töltött kereséssel. Volt példa rá, hogy a drága díszítésű gyűrű elvesztése után egy hónappal szóltak csak neki, mégis visszajuttathatta tulajdonosainak. A Balatonban két napot töltött okostelefont is hibátlanul működve adhatta gazdája kezébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában