Frissen Zalából

2021.09.25. 17:00

Több nemzetközi rendezvényen is bemutatkozott Hévíz

Több nemzetközi rendezvényen sikerrel mutatkozott be az elmúlt hetekben a fürdőváros, amely iránt Párizsban, Celjében és az eucharisztikus kongresszuson is jelentős érdeklődés mutatkozott. Papp Gábor polgármester szerint a kivívott presztízst most „aprópénzre” kell váltani.

Péter B. Árpád

A gyógytó nyáron is sok vendéget fogadott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Judit

Szeptember elején a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felkérésére a fürdőváros is megjelent a Covid-járvány harmadik hullámát követő első franciaországi turisztikai promóciós rendezvényen Párizsban. Itt nyolc magyar szolgáltató termékei és Budapest mellett hazánk legsikeresebb vidéki desztinációi, így Hévíz és Debrecen kapott lehetőséget arra, hogy francia turisztikai és médiaszakemberek előtt megmutassa értékeit.

A gyógytó nyáron is sok vendéget fogadott
Fotó: Szabó Judit / Zalai Hírlap

– Minden várakozásunkat felülmúlta az érdeklődés, amit tapasztaltunk ezen az eseményen – fogalmazott Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Szó szerint sorban álltak nálunk, hogy minél többet hallhassanak arról, mit tudunk nyújtani a hozzánk látogató francia vendégeknek.

Különlegességnek tartják a magyar vidéki desztinációkat, felfedezésre váró újdonságnak, távol a tömegturizmustól, ami a járvány után nagy pozitívum.

Alig néhány nappal később Hévíz önálló standdal volt jelen Szlovéniában, az ötnapos celjei Nemzetközi Kisiparos- és Vállalkozói Vásáron (MOS), amelyen Magyarország díszvendégként szerepelt. Papp Gábor elmondta, az MTÜ 60 négyzetméteres standdal készült, ahol 6 társkiállítónak biztosított lehetőséget, köztük a fürdővárosnak is.

A régióban rangosnak számító MOS-on Szlovénián kívül Ausztria, Horvátország, Olaszország és Szerbia képviseltette magát, és az esemény súlyát mutatja, hogy azon részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, s a helyszínen szlovén-magyar közös kormány­ülést is tartottak.

Hévíz magas presztízs­ét mutatja, hogy meghívták az eucharisztikus kongresszus hungarikumkiállítására, és ott lesz a hamarosan kezdődő vadászati világkiállításon is.

– Idén nyáron több mint 20 százalékkal érkeztek többen Hévízre, mint az előző évben, és arra számítunk, hogy nemzetközi megjelenéseinknek is köszönhetően folytatódik Hévíz pandémia utáni turisztikai kilábalása – mondta Papp Gábor, hozzátéve: sok munkával, összefogással most „aprópénzre kell váltani” a lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában