Frissen Zalából

2021.09.09. 17:00

Szuper hétvégi programok várnak Keszthelyen és környékén

Mutatjuk a programokat.

Péter B. Árpád

Fotó: illusztráció / pixabay

Ars Sacra Hévízen

Több száz éves egyházi relikviák is láthatók lesznek a hévízi Szentlélek-plébánián szombaton 17 órakor megnyíló, az országos Ars Sacra fesztiválhoz kapcsolódó kiállításon. A Nyitott templomok estéjén a 18 órai szentmisét, majd zsolozsmát követően a plébánia Ardenis Ignis Kórusa és a Tiszta Forrás Dalkör hangversenyét, 20 órától pedig Teleki Miklós orgonaművész koncertjét hallhatják a jelenlévők a templomban.

Jubileumi búcsú

Vonyarc és Vashegy egyesülésének 175. évfordulóján jubileumi búcsút tartanak Vonyarcvashegyen vasárnap. A 15 órakor kezdődő mulatságon fellép a Dobronaki Nótázók köre, Horváth Béla és népi zenekara, később a Magyar Operett Orfeum, este pedig a Gypo Cirkusz. A napot szabadtéri diszkó zárja Dj Szúnyoggal.

Táncpanoráma

Tegnap kezdődött és vasárnapig tart a Keszthelyi Táncpanoráma. A Balaton Színházban ma 19 órától a Szegedi Kortárs Balett, holnap a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, vasárnap pedig a Győri Balett műsora látható.

Koncertek a kastélyban

Két koncertre várják az érdeklődőket a hétvégén a keszthelyi Helikon kastélymúzeum parkjába. Szombaton 20 óra 30 perctől a Tankcsapda, vasárnap este a teljes 100 Tagú Cigányzenekar lép fel Dolhai Attilával közösen.

Országos bajnokság

Idén is Balatongyörökön rendezik országos kismotorfecskendő-szerelési bajnokságot. Szombaton a reggeli órákban kezdődik a nagy parkolóban a tűzoltó egyesületek rangos versenye.

Kiállítás a forintról

Vasárnap 9 órakor nyílik a forint 75 éves történetét bemutató kiállítás a keszthelyi Balaton Színházban. A programot követően a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének keszthelyi csoportja éremcserét és -börzét szervez.

Traccsparti

Új sorozat indul a gyenesdiási községházán. A Traccsparti havonta egy ismert embert lát vendégül: első alkalommal pénteken 18 órától Nagy Bandó András mesél az életéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában