Frissen Zalából

2021.09.12. 09:00

Ötvenkét éves osztálytalálkozóra gyűltek össze Rédicsen

A rédicsi általános iskola 1969-ben végzett osztályának tagjai találkoztak nemrég, és elevenítették fel a régi időket.

Korosa Titanilla

Az 1969-ben végzett rédicsi általános iskolások Fotó: Korosa Titanilla

Stángli Tibortól, az osztály egyik tagjától megtudtuk: két éve tartották volna az 50 éves osztálytalálkozót, ám akkor elmaradt a program, majd a járvány szólt közbe.

– Népes, 45 fős osztály volt a miénk, a legnagyobb az iskolában akkor – mesélte. – A következő évfolyamon már két osztályt indítottak. Huszonnégyen gyűltünk össze, sajnos több társunktól már végleg el kellett búcsúznunk az évek során. Megemlékezünk róluk és vacsorával, beszélgetéssel töltjük a napot.

Az 1969-ben végzett rédicsi általános iskolások Fotó: Korosa Titanilla

Stángli Tibor azt is elmondta: az osztálytársak közül sokan maradtak a szülőfaluban, Rédicsen, néhányan Lentiben, Zalaegerszegen és Budapesten telepedtek le, mindenki megtalálta a számítását. A rédicsiek tartják a kapcsolatot egymással, de a távolabb élőkkel legutóbb a 25 éves évfordulójukon találkoztak. Hozzátette, hogy a következő találkozót 5 év múlva tervezi, szeretnék összetartani a társaságot.

A csapat osztályfőnöke, a gutorföldei Tuboly József volt, aki nem tudott részt venni a találkozón, a pedagógusok közül az iskolai egykori igazgatója, Molnár Tihamérné Ági néni csatlakozott az 52 éve végzett diákokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában