Frissen Zalából

2021.09.02. 14:00

Nemzetközi szellemi diákolimpia Nagykanizsáról

A Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát (CEOI) az idén Horvátországban rendezik, ám a járványhelyzet miatt kizárólag online térben. A magyar válogatott tagjai a Batthyány-gimnáziumból csatlakoztak a szellemi kihíváshoz.

Benedek Bálint

A magyar küldöttség, balról: Erdősné dr. Németh Ágnes, Németh Márton Tamás, Viczián András, Máté Lőrinc, Gábor Dávid és dr. Horváth Gyula Fotó: Benedek Bálint

A diákolimpiát tavaly a Batthyány-gimnáziumban tartották, akkor a csapatok egy része a helyszínen teljesíthette a feladatokat. A jelenlegi járványügyi helyzet viszont a horvátoknak ezt nem tette lehetővé, ezért kizárólag online térben „fogadták” a csapatokat.

- Minden résztvevő nemzet, a saját csapatát egy helyszínre gyűjtve online szerepel – fogalmazott Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke, csapatvezető-helyettes. – A magyar CEOI-delegáció tagjai: Gábor Dávid (Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Kapuvár), Máté Lőrinc (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), Németh Márton Tamás (Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa) és Viczián András (Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest) a Batthyány-gimnáziumból versenyeznek. Tegnap megtartották a gyakorló versenyt: négy kamerával vesszük a fiatalokat, mindegyikőjüknek a képernyőjéről felvétel készül, mely a viadal tisztaságát hivatott biztosítani.

A magyar küldöttség, balról: Erdősné dr. Németh Ágnes, Németh Márton Tamás, Viczián András, Máté Lőrinc, Gábor Dávid és dr. Horváth Gyula Fotó: Benedek Bálint

Ma, vagyis csütörtökön és szombaton lesz két versenynap, ahol öt-öt óra alatt, három-három versenyfeladatot oldanak meg a diákok. Közben nem látnak eredményt, arra vasárnap estig várni kell. A magyar diákokat a helyszínen dr. Horváth Gyula az ELTE Informatikai Karának címzetes egyetemi docense csapatvezetőként segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában