közélet

2021.09.01. 07:00

Nagykanizsai közgyűlés: jutalom kontra prémium

Az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója a legutóbbi közgyűlésen módosította a önkormányzati cégek javadalmazási szabályzatát.

Pásztor András

Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője Fotó: ZH-archívum

A konkrét feladatok elvégzéséért járó prémium helyett bevezették a jutalmazási rendszert, melyhez nem társítottak objektív mérőszámokat. Mindez a cégvezetők fizetésemelésével együtt körülbelül 34 millió forintos pluszköltséget jelent a kanizsaiaknak – fogalmazott Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője a minap tartott sajtótájékoztatón.

Szabó Szilárd emlékeztetett: korábban az önkormányzati cégek ügyvezetői csak abban az esetben kapták meg a pluszjuttatást, ha teljesítették a közgyűlés által megfogalmazott úgynevezett prémiumfeladatokat.

Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője Fotó: ZH-archívum

– Ez világos és tiszta rendszer volt, ha az ügyvezető vagy vezérigazgató teljesítette a kitűzött célokat, akkor járt a prémium, ha ez nem sikerült, pluszpénz sem járt a vezetőknek – mondta Szabó Szilárd, aki hozzátette: az ÉVE arra hivatkozva szüntette meg a prémiumok kifizetését, hogy a kitűzött célok könnyen elérhetőek, már-már nevetségesen egyszerűek voltak. – Most viszont a hathavi jutalom kifizetéséhez semmiféle elvárást nem fogalmaztak meg, ennek kifizetéséről hasraütés-szerűen dönt majd a közgyűlés. Ismerjük ezt a régi receptet, az objektív mutatókkal mérhető teljesítmény nem számít, helyette inkább „pofapénzt” osztunk, hogy az ügyvezetők se felejtsék el, kihez kell lojálisnak lenni. Ez az alapvető különbség a gyurcsányisták és a jobboldali demokraták között.

Szabó Szilárd azt is elmondta: az ÉVE-frakció kezdeményezésére minden cégvezetőt 3 havi jutalomban részesítenek, elismerve a vezetők pandémia alatti teljesítményét, erőfeszítését.

– Azok a cégvezetők is megkapják a jutalmat, akik a múlt évben mínusz 40-50 millió forintos hiányt termeltek, akik embereket tettek az utcára a hibás üzletpolitikájuk miatt – utalt például a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. vagy a Városfejlesztő Kft. teljesítményére a frakcióvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában