ZALAEGERSZEG

2021.09.29. 17:00

Minősítésre készülnek

Zalaiak is részt vettek azon a négynapos, Gyomaendrődön és Békéscsabán tartott gyakorlaton, amelyen a Hunor hivatásos és a Huszár önkéntes mentőszervezet törzstagjai a 2023-as ENSZ Insarag újraminősítésre készültek fel.

ZH

A mentőszervezetek tagjai egyebek mellett a nemzetközi segítségnyújtásban kulcsfontosságú, megújult eljárásrendek alkalmazását, és az elektronikus adatgyűjtési programok használatát gyakorolták. A résztvevőknek hat különálló csapatban okos­eszközök felhasználásával, önállóan kellett felderíteniük a kijelölt kárhelyszínt. A térképészeti információkon kívül a kárterületen megszerzett és felderített adatokat kézi számítógéppel kellett rögzíteni. Ezeket továbbították a műveletirányító központba, ahol megkezdődhetett az adatok kiértékelése. A gyakorlat zárásaként a csapatoknak a koordináták megadásával kellett beazonosítaniuk és felderíteniük még másik három helyszínt. A felkészítésen Zala megyét Szabó István, Supák Sándor és Horváth Péter, a Zala Különleges Mentők Egyesület tagjai képviselték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában